Bahçeli: Başbakan, görevden aldığı polisleri nereden tanımaktadır?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında emniyette yaşanan gelişmeleri eleştirerek, "Başbakan Erdoğan, görevden aldığı polisleri nereden tanımaktadır? Daha önceden elinde bu polislerle ilgil.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: Başbakan, görevden aldığı polisleri nereden tanımaktadır?

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrasında emniyette yaşanan gelişmeleri eleştirerek, "Başbakan Erdoğan, görevden aldığı polisleri nereden tanımaktadır? Daha önceden elinde bu polislerle ilgili bilgi ve belge mi vardır? Başbakan ve hükümeti, bu kadar polisimizi görevden alırken neye dayanmış, hangi kıstasa göre hareket etmiştir?" sorularını yöneltti.

Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Bahçeli, konuşmasında, rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna değindi. Bir bakan çocuğunun evinden altı adet para kasası ve bir de para sayma makinesinin çıktığını, Halk Bankası genel müdürünün evinde ise ayakkabı kutularına deste deste yerleştirilmiş milyon dolarların bulunduğunu aktaran Bahçeli, “İnanınız dünyanın en değerli madeni bile bu kadar verimli değildir. Başbakan Erdoğan, dün partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında ‘siz o paranın ne olduğunu nereden biliyorsunuz? Evinde para çıkan herkes suçlu mu?’ diyerek haklı eleştirilere aklınca cevap yetiştirmeye çalışmıştır. Sayın Başbakan, dünyanın neresinde olursa olsun, sabit maaşla çalışan bir kamu görevlisinin evinden beş milyon dolara yakın para çıkması büyük bir olaydır ve asla kapatılamayacaktır.” diye konuştu.

BAŞBAKAN'A HALK BANKASI SORUSU

Başbakan’ın, Halk Bankası’na yönelik geçtiğimiz nisan ayında ABD’de operasyon planları yapıldığını açık açık belirttiğini kaydeden Bahçeli, şu ifadeleri kullandı: “Hatta bunun Kongre’ye kadar geldiğini bile ileri sürmüştür. Şu işe bakınız ki nisan ayında Halk Bankası’na operasyon hazırlığı yapan ABD, Mayıs ayında Başbakan ve hanedanını bağrına basmış, bu ziyaret göklere çıkarılmıştır.

Halk Bankası’na ABD kaynaklı bir operasyon var idiyse, Başbakan bu ülkeye gidince ne yapmış, Obama’yı görünce neden susmuş, harcırah alarak etrafını gezdirmekten başka ne işe yaramıştır? ABD Büyükelçisi'ne çatan Başbakan, ‘ülkemizde tutmaya mecbur değiliz’ diyerek kuru sıkı atmıştır. Şu sıralar anamuhalefet partisinin ardından dolaştığı bu elçiden rahatsızlık varsa, iç siyasete yönelik yönlendirmesi belirlenmişse Başbakan’ın elini tutan yoktur.”

Emniyet Genel Müdürlüğü’nde yaşanan görevden alma furyasının neredeyse depreme dönüştüğünü belirten Bahçeli, “Başbakan, yeni İstanbul emniyet müdürünü bizzat kendi uçağıyla taşımış, eliyle görev mahalline sanki evladını bir eğitim kurumuna teslim eden veli gibi getirip bırakmıştır. Türk polisi, 17 Aralık’tan beri hükümetin tacizi altındadır. Ülke genelinde dokuz gün içinde 150’ye yakın polis görevden alınmış, 500’e yakın polisin de görev yeri değiştirilmiştir.

Başbakan Erdoğan, görevden aldığı polisleri nereden tanımaktadır? Daha önceden elinde bu polislerle ilgili bilgi ve belge mi vardır? Başbakan ve hükümeti bu kadar polisimizi görevden alırken neye dayanmış, hangi kıstasa göre hareket etmiştir? Yürüyen Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması'nın ucu kendisine dokununca kıyameti kopartan Başbakan Erdoğan, polis müdürlerini arka arkaya görevden alarak emniyeti küçük düşürmüş, pis tezgahlarının kurbanı yapmıştır.” şeklinde konuştu.

ADLİ KOLLUK YÖNETMELİĞİ'NDEKİ DEĞİŞİK

Adli Kolluk Yönetmeliği’ndeki değişikliğe de değinen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü: “AKP’nin korktuğu, soruşturma sürecinden gocunduğu bir şeylerin varlığına adeta kanıt olmuştur. Bu yönetmelikteki ani düzenleme sayesinde, yargı fiilen yürütmeye bağlı hale getirilmiştir. Bu hukukun üstünlüğü ve kuvvetler ayrılığı prensibiyle taban tabana zıttır.

Başbakan Erdoğan neyden çekinmektedir? Soruşturmanın kendisine temas edeceğiyle ilgili bir bilgisi mi vardır? Yoksa bir sürü iddialara konu olan çocuklarıyla ilgili sürecin başlayacağıyla ilgili ajanlarından ön bilgi mi almıştır? ‘Babamın oğlu olsa üstüne gideriz’ diyen birisinin özgüven kaybı yaşaması son derece manidardır. Sayın Başbakan, bırak bakalım yargı nereye kadar uzanacaksa uzansın. Kimin hakkında ne varsa soruşturulsun, temiz olanlar aklansın ama yolsuzluğa karışanlar da sıfatı ve babasının ismi ne olursa olsun cezalandırılsın.

"BAŞBAKAN GÜNDEM SAPTIRMAKTA"

Başbakan’ın yolsuzluk operasyonunu komplo, tuzak, kirli bir ittifakın parçası olarak gördüğünü vurgulayan Bahçeli, Başbakan’ın devlet içinde devletten veya paralel devlet yapılanmasından bahsettiğine işaret ederek, “Başbakan Erdoğan, yolsuzlukları gizleyebilmek için gündem saptırmakta, kendisinin ve hükümetinin hedef alındığını söylemektedir. Bugünkü mesele öncelikle yolsuzluktur. Ve Başbakan ısrarla ismi belli olmayan bir örgüte atıf yapmaktadır. Sayın Erdoğan, bu örgüt yeni mi türemiştir? Başı kimdir, kadrosu nerelere kadar sızmış, devletin hangi birimlerini ele geçirmiştir? Madem bir örgüt vardır ve adeta paralel bir devlete dönüşmüştür, o zaman Başbakan Erdoğan bunca yıl uyumuş mudur, uyuşmuş mudur, yoksa tehditlerle rehin mi alınmıştır? Sayın Erdoğan tekrar soruyorum sana, bu örgüt devleti ele geçirmiş midir? Bu örgütle ilgili gerekli girişimi ne zaman yapacaksın?” sözlerini dile getirdi.
CİHAN

Yorumlar