Bahçeli: AKP ülkeyi yalan, talan ve çalan lobisiyle yönetmiş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin ülkeyi yalan, talan ve çalan lobisiyle yönettiğinin ortaya çıktığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: AKP ülkeyi yalan, talan ve çalan lobisiyle yönetmiş

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AK Parti’nin ülkeyi yalan, talan ve çalan lobisiyle yönettiğinin ortaya çıktığını söyledi.

MHP Adana İl Teşkilatı tarafından İmamoğlu ilçesinde düzenlenen mitingde partililere seslenen MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümeti eleştirdi. Başbakan Erdoğan’ın daha önce söylediği, ‘Türkiye’de mutlu bir zümre vardı, kazandıkça kazanıyordu, biz bu çarkı bozduk. Bu kara düzeni, adaletsiz, dengesiz, istikrarsız tezgahı altüst ettik.’ sözlerini eleştiren Bahçeli, yerine başkalarını getirdiğini ifade etti. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Türkiye’yi yalan lobisiyle yönettiğinin ortaya çıktığını vurgulayan Bahçeli, “Her gün televizyona çıkmış yalan üstüne yalan söylemiş. Arkasından talan lobisiyle Türkiye’nin her imkânını talan etmiş, yakınına, hışmına, kendisiyle beraber iş yapan müteahhitlere Türkiye’nin her tarafını vermiş, 2B’yi çıkarmış, orman sahiplerinin yerine başkalarına oraları peşkeş çekmiş, buna benzer neler olmuş neler. Bu da yetmemiş, sadece 17 Aralık’ta 187 milyon TL dört bakanın çocukları arasında rüşvet alışverişi olmuş, dolayısıyla babaları da buna katılmış. Bir bakan var ki 28 kez rüşvet almış, bir bakan var ki 3 kez ama 1.5 milyar dolarlık rüşvet almış, Allah’tan korkmazlar, bu çalan lobisi değil de nedir?” dedi.

Ülkenin böyle yönetilemeyeceğinin altını çizen Devlet Bahçeli, “Bu kadar yiyenlerle, yemiyenlerin birbirlerine olan husumeti devam eder, toplumsal hareket başlarsa çok büyük sıkıntılar ortaya çıkar. Onun için buna bir son vermek lazım. Nasıl vereceğiz, demokrasi içerisinde. Demokrasi içerisinde bu nasıl verilir, seçimle. En yakın seçim ne zaman, 30 Mart’ta. Öyleyse sandığa gideceğiz, 30 Mart’ta Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunu aşağıya doğru, merdiveni ters iner gibi indireceksiniz.” diye konuştu.

Başbakan’ın bu aşamadan sonra gideceği yerin Yüce Divan olacağını ileri süren Bahçeli, sözlerini şöyle tamamladı: “Bunların alayının hesabını verecek. Vermezse olmaz. O sebepten dolayı sandığın önemini bir defa daha dikkate alacağız.”
CİHAN

Yorumlar