Bahçeli: 2013, namuslu hukuk insanlarının devreye girdiği yıl olarak anılacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yıl mesajı yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Bahçeli: 2013, namuslu hukuk insanlarının devreye girdiği yıl olarak anılacak

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yıl mesajı yayınladı. Yılın son ayında yapılan yolsuzluk soruşturmasına ilişkin mesaj veren Genel Başkan Bahçeli, “2013 yılı 'Rüşvet ve Yolsuzluk' sarmalının deşifre edildiği, namuslu ve vatanperver hukuk insanlarının devreye girdiği bir yıl olarak anılacaktır. 2013 yılında ortaya çıkarılan rüşvet ve yolsuzluk çarkına kim ya da kimler dahilse, 2014’de topluca mahkeme önüne çıkarılmalı, devlet çalıştırılmalı, hukukun üstünlüğüne riayet edilmelidir.” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli, yeni yıl mesajında, yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna değindi. “Geride bıraktığımız 2013 yılı ayrışma, çözülme, bölünme, ihanet ve teslimiyetle dolu olduğu kadar, yolsuzluğun, rüşvetin, milletin malına göz dikmenin ve tüyü bitmemiş yetimin hakkına girmenin de hüküm sürdüğü bir yıl olmaya şimdiden namzettir.” açıklamasında bulundu. Bahçeli, 17 Aralık’tan itibaren gündemi saran rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasının, Türkiye’nin, büyük ve tehlikeli soygun düzeniyle karşı karşıya olduğunu ortaya çıkardığına dikkat çekti.

Kaçakçılık, rüşvet, ihale mafyaları, örgütlü suçların hükümeti tutsak ettiğine değinen Bahçeli, Türkiye’nin aklanıp temizlenmesi bakımından gündemdeki hukuki sürecin devamının sağlanması ve 2013 yılının böylelikle şaibelerden arındırılması gerektiğini vurguladı. “Gündemi saptırmak, algıları yönetmek ve yönlendirmek amacıyla 'Rüşvet ve Yolsuzluk Soruşturması'nı komplolarla izah etmek, dış bağlantılarla itham etmek, paralel devlete atfetmek; pişkinlik şöyle dursun, milletimizin ferasetiyle alay etmektir.” ifadelerini kullanan Bahçeli, Türkiye’yi vesayetçi güçlerin tasallutundan kurtardıklarını, çeteleri, mafyaları, karanlık odakları yendiklerini sıklıkla açıklayanların, şimdi devlet içinde devletten bahsetmesinin kara mizah örneği olduğunu kaydetti.

Bahçeli, açıklamasında şunlara yer verdi. “2013 yılı 'Rüşvet ve Yolsuzluk' sarmalının deşifre edildiği, namuslu ve vatanperver hukuk insanlarının devreye girdiği bir yıl olarak anılacaktır. 2013 yılında ortaya çıkarılan 'Rüşvet ve Yolsuzluk' çarkına kim ya da kimler dahilse 2014’de topluca mahkeme önüne çıkarılmalı, devlet çalıştırılmalı, hukukun üstünlüğüne riayet edilmelidir.”
CİHAN

Yorumlar