Aytaç Durak: Bir daha aday olmayacağım, şimdi dinlenme vakti

AKP hükümetinin hakkındaki soruşturmaları gerekçe göstererek görevinden uzaklaştırdığı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, siyasete devam etmeyeceğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Aytaç Durak: Bir daha aday olmayacağım, şimdi dinlenme vakti

AKP hükümetinin hakkındaki soruşturmaları gerekçe göstererek görevinden uzaklaştırdığı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, siyasete devam etmeyeceğini ifade etti. Adana’daki yerel Akdeniz TV’de Yüksel Evsen'nin yönettiği Sürmanşet programına konuk olan Durak, önemli açıklamalarda bulundu. Siyasette tekrar dönmeyeceğini ilginç bir benzetmeyle anlatan Durak, "Sen çocukluğunda fırıldakla oynadın mı? İpi sararsın sararsın, sonra hızlıca bırakırsın. Fırıldak yavaş yavaş yavaşlar. Ve sonra durur. 5 kez belediye başkanı seçilmem öncesinde ve sonrasında uzun bir siyasi geçmişim var. 4 yıllık da bir hukuk sürecin içindeydim. Şimdi dinlenme vakti. Emekliliğin keyfini çıkartacağım. Bir daha aday olmayacağım.” dedi.
ADAYLIKTAN ÇEKİLECEĞİMDEN OĞLUMUN BİLE HABERİ YOKTU'
30 Mart’ta yapılacak seçimlerde bağımsız adaylıktan çekilmesi konusunda Durak, “Adaylıktan çekileceğimi kimse ile paylaşmadım. Kimsenin haberi yoktu. Çekileceğimden oğlumun dahi haberi yoktu.” diye konuştu. MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Çukurova ilçesindeki mitingde kendisinden bahsetmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Durak, "Beni mitinge davet etiler ama uzaktaydım, telefonla dinledim. Uzak durmakta fayda var. İçişleri Bakanı bana o zaman 'aklan da gel' dedi. Bende 'haklısın' dedim; teşekkür etti. Onlarda bizim gibi çıkıp sahaya soyunup dökünselerdi aklansaydı, hesap verselerdi. Bahçeli, burada AKP hükümetine söylüyor; 'nasıl Aytaç Durak aklanmak için soyundu, sizde soyunun' demek istedi. Ama onlar savcıları değiştirdi, diyor." açıklamasını yaptı.

MHP’den belediye başkanı seçildikten 21 gün sonra İçişleri Bakanlığı'nın Ankara Valiliği aracılığıyla kendisini Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı görevinden hukuksuz bir şekilde aldığını savunan Durak, şöyle devam etti: "Bu görevden alınmanın akabinde Danıştay’a dava açtım. Bir yıl sonra Danıştay lehime karar verdi. Tam ben bunu tebellüğ ettiğimin ertesi günü bu defa altımdaki sandalyeyi aldılar. Belediye Başkanlığı’ndan o gün alınmasaydım Türkiye Belediyeler Birliği başkanlığına devam edecektim. İtirazımı, İdari Dava Daireleri Kurulu kabul etti. Vekilim aracılığıyla dilekçe verdim 'geliyorum' dedim. Tebligatı uygulamıyorlar. Kadir Topbaş’ın görevi hukuken düştü. Ama İçişleri Bakanlığı uygulamıyor. 'Sen AKP’den adaydın iyiydin, sonra MHP’den aday oldun kötü oldun' demek istiyorlar."

'EVİMDE AYAKKABI KUTUSU YOK Kİ...'

Sabahın saat 05.00’inde 30 polisle evinin çevrildiğini hatırlatan Durak, "Bir şey kaçırır diye korktular herhalde. Evimde ayakkabı kutusu yok ki, baskından korkayım. Kişi herkesi kendisi gibi sanarmış. Haram yemedik, yedirmedik, çok şükür. Bana yaptığınız gibi kendinizi de arayın. Ben aklandım, bakan oğulları da aklansın. Emniyeti ve savcıyı değiştirtmeden sorgulayın kendinizi. Beraat ettiğim davada yattığım 40 gün için dava
açacağım. 4 yıl hukuksuz yargılanmamın hesabını verecekler. 4 yıl boyunca mağdur olan Adanalı da hakkını sandıkta arayacak." diye konuştu.

'ADANALI OYUNU HEBA ETMESİN'

Lehine çekildiği MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Sözlü için ise Durak, “Her partili MHP’ye; yani Sözlü’ye oyunu verecek. Bunu Adanalı diyor. Benim diyeceğim, kazanacak adayı desteklesinler. Kazanacak adayı da ben söylüyorum. Sözlü kazanırken kimse oylarını heba etmesin. Kesin konuşmuyorum, bu yüzden dilim yandı. Tahmin ediyorum ki Sözlü kazanacak. Ben tahminlerimde hiç yanılmam. Diğer adaylar kusura bakmasın.” değerlendirmesini yaptı. Dilekçe verdiği halde oy pusulasında hala adı gözüken Durak, Aytaç Durak ismine oy verilmemesi uyarısında bulundu. Durak, "Hüseyin Sözlü’ye oyunuzu verin, diyorum. Bende oyumu Sözlü’ye vereceğim. Ama buna rağmen Aytaç Durak ismine oy çıkacaktır.” hatırlatmasını yaptı.

CİHAN

Yorumlar