Atilla Kart: Anayasa Mahkemesi'nin HSYK kararı olumlu gelişme

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK kanununu kısmi olarak iptal etmesinin olumlu gelişme olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Atilla Kart: Anayasa Mahkemesi'nin HSYK kararı olumlu gelişme

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Anayasa Mahkemesi'nin HSYK kanununu kısmi olarak iptal etmesinin olumlu gelişme olduğunu söyledi. Hükümetin amacına ulaştığını belirten Kart, "Hükümet aslında bütün süreci bile bile iğfal etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi yetkilerini kötüye kullanmıştır." dedi.

Milli Bavunma Bakanlığı personelinin görevine son verilmesi ile ilgili bir soruya Kart, Milli Savunma Bakanı'nın 6 Ocak tarihli önerge cevabına göre; Türk Silahlı Kuvvetleri Personeli soruşturmalarının, konunun içeriğine göre 211 sayılı TSK İç Hizmet Kanunu 13. ve 30. Maddelerine, TSK. Üç Hizmet Yönetmeliği'nin 45. Maddesi ve TSK Disiplin Kanununun 7. Maddesi çerçevesinde yapıldığını kaydetti. Kart, şöyle devam etti: "Hava Kuvvetleri Komutanlığı MIT vasıtasıyla sürdürülen bir tasfiye operasyonuyla karşı karşıyadır. MIT ile ilgili yasal düzenlemelerin yapıldığı bir dönemde, bu kritik vakayı kamuoyunun dikkat ve takdirlerine sunuyoruz."

Personelin etnik kökenine, eşlerinin aidiyetine göre ayrıldığını savundu. Anayasa Mahkemesi'nin HSYK Kanunu kısmi iptaliyle ilgili ise Kart, "Anayasa Mahkemesi temel tartışma konusu olan maddeleri iptal etti. Olumlu gelişmedir. Hükümet amacına ulaşmıştır. Hükümet aslında bütün süreci bile bile iğfal etmiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi yetkilerini kötüye kullanmıştır." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kanunu onaylamasıyla ilgili olarak da Kart, "Cumhurbaşkanı bu aykırılıkları gördüğü halde, bildiği halde yine o kritik aşamalarda olduğu sorumluluk almaktan kaçınmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti ilkesini korumak yerine, demokrasisini korumak yerine Başbakan ile, AKP yönetiminle karşı karşıya gelme sorumluluğunu gösterememiştir." şeklinde konuştu.

Ermeni Tasarısı konusunda Kart, "2015 yılına yönelik olarak ciddi çalışma yapılmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti tüm birimlerinde hazırlık yapması gerekmektedir." değerlendirmesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar