Atalay'dan MİT Kanunu yorumu: Diğer ülkelerle mukayese edilsin

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis'e gelen MİT Kanunu düzenlemesini 'olağanüstü tedbirler olarak görmediğini' söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Atalay'dan MİT Kanunu yorumu: Diğer ülkelerle mukayese edilsin

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis'e gelen MİT Kanunu düzenlemesini 'olağanüstü tedbirler olarak görmediğini' söyledi. Atalay, "Şu anda o konuda bir şey söylemeyeyim, teklifleri herkes bir incelesin. Muhtevasına bakmak lazım, diğer ülkelerle mukayese edilsin." dedi.

Beşir Atalay, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Genel Merkezi'nde milletvekilleri ile gerçekleştirdiği toplantının çıkışında gazetecilerin sorularını cevapladı. İlk olarak toplantıyı değerlendiren Atalay, "Buradaki konular kimi yürüyen süreçle kimi Meclis'teki çalışmalarla ilgili, kimi Meclis'e devam ile ilgili, kimi seçim bölgeleri ile ilgili konular. Genel manada iyi bir istişare, iyi bir iletişim. Bizim partide grubumuz çok büyük, ama buna rağmen milletvekillerimizle irtibatların çok iyi yürütüldüğü bir partiyiz. Hem yıllık istişare toplantılarımız hem de daha önce başbakanımız yedi bölge ile görüşmüştü gruplar olarak. Şimdi ise yaklaşık yüzer kişilik gruplar halinde üçe bölünerek bu istişare yapılmış oluyor. Doğrusu bizi partimizin birliğini bütünlüğünü, arkadaşlar arasındaki bilgi akışını sağlıklı şekilde yürütme şeklinde çabalar olarak bunları değerlendirmek lazım. Başbakanımızın bizzat başkanlık etmesi ilk ağızda sorulan sorulara cevap vermesi seçim ortamında çok önemli." ifadelerini kullandı.

MİT Kanunu'nda değişiklikle ilgili düşüncesi sorulan Atalay, "Şu anda o konuda bir şey söylemeyeyim, teklifleri herkes bir incelesin. Muhtevasına bakmak lazım, diğer ülkelerle mukayese edilsin. Bunları ben doğrusu olağanüstü tedbirler olarak görmüyorum. Diğer ülkelerle de mukayese edildiğinde çoğu benzer şeylerdir. Ülkenin istihbarat teşkilatının kendiyle ilgili bazı düzenleme ihtiyaçları olduğu belli, onlarla ilgili ama biraz daha bu konunun herhalde içeriğini incelemek lazım." şeklinde konuştu.

Anayasa Mahkemesi'nin Ergenekon davası tutuklusu eski İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun sağlık raporu doğrultusunda tedbiren tahliyesi de sorulan Atalay, "İyi bir çözüm. Yani sağlık durumu ile ilgili bu insani bir şey. Doğrusu, zaten o konuda herkes nasıl bir çözüm bulunabilir yani hem çözüm bulunsun hem de hukukun içinde olsun o da çözümlenmiş oldu." değerlendirmesinde bulundu.

Bu akşam Başbakan Erdoğan'ın 17.00'de katılacağı Dış Güvenlik Toplantısı sorulan Atalay, "Onu açıklarlar, ben o konuda bir şey söylemeyeyim. Başbakanlıktan açıklama yapılır." dedi. Söz konusu toplantıya Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Beşir Atalay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın katılacağı açıklanmıştı. CİHAN

Yorumlar