Atalay: Genel seçim atmosferi yaşıyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Adı yerel seçim olmakla birlikte genel seçim atmosferini yaşıyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Atalay: Genel seçim atmosferi yaşıyoruz

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Adı yerel seçim olmakla birlikte genel seçim atmosferini yaşıyoruz." dedi.

Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde seçim bürosu açılışına katılan Atalay, demokrasinin olmazsa olmazının sandıklar ve seçim olduğunu söyledi. Atalay, “Sandık olmazsa demokrasi yoktur. İyi ki sandık var, vatandaşımız belli bir süre sonra beğendiği yöneticileri seçiyor, beğenmediklerinden görevi alıyor, indiriyor aşağıya ve vatandaşımız belirliyor. Demokrasi bu zaten. Hem ülke yönetiminde, şehir yönetiminde kimin görev alacağını biz belirliyoruz, siz belirliyorsunuz.” diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK

Türkiye'nin kritik bir seçim süreci yaşadığını anlatan Beşir Atalay, şöyle devam etti: "Dikkat edilecek olursa adı yerel seçim olmakla birlikte genel seçim atmosferini yaşıyoruz. Yerel gündemlerden ziyade genel siyasetin konuları daha hakim. Mitinglere bakarsanız genel başkanların, liderlerin konuşmalarına bakarsanız onu zaten görürsünüz. Bu aslında şu anlama geliyor, bu seçim yerel seçimin ötesinde bir seçim sadece kendini belirleyen değil, sadece yerel yöneticileri belirleyen değil, Türkiye’nin geleceği ile ilgili de çok belirleyici rolü olan bir seçim. Bu seçim, bundan sonrasına yön verecek. Bir anlamda bu seçim bir referandum kimliğine büründü, onun için de biz bu seçimde sizlere diyoruz ki 'evet' yerel yöneticileri seçeceğiz ama aynı zamanda Türkiye’nin şu andaki politikalarına, gidişatına, ekonomisine, özgürlüklerine de siz oy vereceksiniz.”

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ KONUŞULMAYA BAŞLANDI

1 Nisan’dan itibaren Cumhurbaşkanlığı seçiminin konuşulmaya başlanacağını belirten Atalay, "Bu konu şimdiden konuşulmaya başlanıldı. İlk defa vatandaşlarımız kendi cumhurbaşkanını seçecek, yani bu sandıklar yazın temmuzda, ağustosta bir daha önünüze gelecek ve bu defa cumhurbaşkanlığı için oy kullanacaksınız. Bu Cumhuriyet tarihimizde bir ilktir. Bunu, biz sağladık. Her zaman kavgalı, dövüşlü, büyük entrikalarla Meclis içinden ve çoğu zamanda dışarıdan pazarlıklarla, birileri cumhurbaşkanı olarak seçiliyordu. Bundan sonra milletimiz kendi seçecek. Ve bu da demokrasimiz için doğrusu, çok önemli bir dönüm noktası. İnşallah ondan sonra da hemen genel seçim havası başlayacak. Dolayısıyla şu 1-1,5 yıl ülkemiz için çok hayati öneme sahip. Bütün o gelecek seçimlerin de anahtarı bu seçimde.” şeklinde konuştu.

MUTLU OLMAYANLAR VAR

Atalay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şu anda Türkiye’de konuşulanları, olup bitenleri, görüyorsunuz. Türkiye’nin gidişatından memnun olmayan, Türkiye’nin büyümesinden, itibarından, gücünden memnun olmayanlar var. Ve Türkiye’de özgürlüklerin bu şekilde artmasından mutlu olmayanlar var. Partimize, hükümetimize karşı şu anda yürüyen sisteme karşı, belli komplolar, belli düzenler var. Onların uluslararası boyutları var, yurt içinde maalesef taşeronları var. Taşeronları kimi zaman terör, olmuştur, kimi zaman başka unsurlar. Ama bu defa dostlarımızı taşeron olarak maalesef devreye soktular. Dolayısıyla bu bir anlamda, darbe yanlıları ile eski Türkiye’yi özleyenlerle, yeni gelişen Türkiye’nin bir hesaplaşması. Bunun bir referandumu. 30 Mart akşamı bu referandumun sonucunu alacağız.”
CİHAN

Yorumlar