Aslanoğlu, çalışma koşullarına isyan etti: Milletvekilleri insan değil mi?

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Meclis'in çalışma koşullarını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Aslanoğlu, çalışma koşullarına isyan etti: Milletvekilleri insan değil mi?

CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Meclis'in çalışma koşullarını eleştirdi. "Milletvekilleri insan değil mi?" diye soran Aslanoğlu, "Bu kadar insan odaklı bir parti insanları bu kadar ezer mi?" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 66. birleşimi, yoklama yapılmaksızın müşahede ile saat 14.00'te açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. AK Parti Grubu'nun, Genel Kurul gündeminin ve çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesine ilişkin önerisi konusunda söz alan CHP İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, AK Parti'li vekilin, "Biz insan odaklı bir partiyiz." dediğini aktardı.

"Milletvekilleri insan değil mi?" diye soran Aslanoğlu, şöyle devam etti: "Dün gece kaçta gittik? Dört buçuk. Evvelsi gün gece, geçen hafta, evvelsi hafta? Bir de siz bilmiyorsunuz; burada, örneğin Plan ve Bütçe Komisyonu'nun bir kanunu geçerken yukarıda komisyon topluyorlar. Bu kadar insan odaklı bir parti insanları bu kadar ezer mi? Milletvekilinin onuru, şerefi, haysiyeti yok mu? Allah Allah, Allah Allah! Vatanıma milletime kurban olayım ama biz de bir insanız, biz de bir insanız. İnsan konuşuyor. Ben de insanım. Ben evvelsi gün komisyondan saat üçte çıktım, dün dört buçukta çıktım, bu sabah geldim. Dün bana karşı oy yazısını yazdırıp bu kadar insanın iki ayağının bir pabuca koymaya gerek yok. Karşı oy yazısı ve arkadaşlarımla beraber bu sabah da önerge hazırlamaya geldim. Şimdi, biz insan değil miyiz? Bir, önce insan olmayı, insan olduğumuzu bir kere hatırlamanızı rica ediyorum. Biz de insanız. İnsan olarak haykırıyorum."

"HASTANEDE BİN 500 TL İLE 3 BİN TL ARASINDA BİR FİYAT FARKI OLUR MU?"

Devletin devamlılık istediğini dile getiren Aslanoğlu, konuyu şehir hastanelerine getirdi. "Vicdanlarınıza sesleniyorum, vicdanlarınıza." diyen Aslanoğlu, "17 hastane devlete 17 milyara mal oluyor, yani aşağı yukarı her bir hastane 500 bin dolar, 500 bin dolar her bir hastane. 17 hastane 17 milyar Türk lirası. Aşağı yukarı her bir hastane 8 milyon 500 bin dolar olsa 17... 500 bin dolar, dikkatinizi çekiyorum. 500 milyon dolar her bir hastane. On yılda bu hastanelere devlet 17 milyar para ödeyecek. İki; bunlar ihale edilirken, vicdanlarınıza sesleniyorum, Kayseri'deki hastanenin metrekaresi kaç paraya ihale edildi? Zannediyorum ki bin 400 TL'ye veya bun 400 dolar, TL veya. Bin 400 TL'ye. Ama bir başka şehirdeki bir hastanenin metrekaresinin 3 bin TL'ye ihale edilmesine ne dersiniz? 17 hastanede bin 500 TL'yle 3 bin TL arasında bir fiyat farkı olur mu? Metrekare fiyatı belli, betonu belli, demiri belli, her şeyi. Nasıl olabilir efendim, nasıl olabilir? Aynı standart, aynı her şey, her şey aynı. Nasıl olabilir ya? Biri bin 400 lira, biri 3 bin lira ya! Olur mu böyle bir şey arkadaşlar?" şeklinde konuştu.



CİHAN

Yorumlar