Arınç'tan ses kaydı yorumu: Montaj, bunların hiçbirine değer vermeyin

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan için ‘Başçalan’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “Edep sahibi insanlar bir ülkenin Başbakanına bu sıfatları kullanamaz, kullanmamalı kullandığı çirkin kelimeleri kendis.

Google Haberlere Abone ol
Arınç'tan ses kaydı yorumu: Montaj, bunların hiçbirine değer vermeyin

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Erdoğan için ‘Başçalan’ diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için, “Edep sahibi insanlar bir ülkenin Başbakanına bu sıfatları kullanamaz, kullanmamalı kullandığı çirkin kelimeleri kendisine faiziyle iade ediyorum.” dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi de eleştiren Arınç, hükümetin yolsuzlukla mücadele ettiğini savundu. Son günlerde gündeme gelen ses kasetlerini de değerlendiren Arınç, “Bu kadar montaj bunların hiçbirine değer vermeyin, haksızlık yapmadığımıza inanın bize, güvenin başımızdaki başbakan yanlış bir iş yapmadı. Haksızlık yapmadı, yolsuzluklara göz yummadı, buna inanın, kim ne derse desin.” şeklinde konuştu.

'DEVLETİ SOYANLAR KALMADI İŞ BAŞINDA'

Bülent Arınç, Bursa’da Gürsu AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından muhtarlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuştu. İktidar partisi olarak meydanlarda yaptıklarını anlattıklarını dile getiren Arınç, şöyle devam etti: “Başbakanımız mitinglere çıktığında icraatları anlatıyor. Türkiye’ye yaptığı hizmetleri anlatıyor saatler sürüyor bitmiyor. Rakamlar konuşuyor. Alnımız açık konuşuyoruz. Hükümet kurarken söz verdi başbakanımız; üç ‘y’ ile mücadele edeceğiz, Başbakanımız. Yolsuzluk, yoksulluk, yasaklar. Hamdolsun bu üç konuda karnemize bakarsanız yıldızlı pekiyi yolsuzlukla mücadele ettik. Devleti soyanlar kalmadı iş başında. Çeteleri temizledik, haksız kazanç peşinde kimse koşamaz oldu. Bakmayın siz son zamanlardaki dedikodulara, onun bunun laflarına. Yolsuzluk varsa bunun yakasından tutup yere çalacak olan da AK Parti’nin kendisidir. Yasaklarla mücadele ettik. Halkımıza verdiği sözü tuttu. ‘Senden aldığım emaneti sokakta bırakmam. Hangi zorlukta, hangi tehditle karşılaşsa bile cesur olacağım, kimsenin topuna tüfeğine aldırmayacağım, halkımın yanında siyaset yapacağım’ dedi."

'HEYBESİNDEN KÜFÜRDEN BAŞKA BİR ŞEY YOK BU ADAM'

Seçim meydanlarında Başbakan Erdoğan için ‘başçalan’ ifadesini kullanan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu sert dille eleştiren Arınç, şunları söyledi: “Namuslu olursa gerçek muhalefet gibi olursa, ‘Bunlar ülkeyi iyi yönetmiyorlar, bunlar iki tane hastane yaptılar ama ben gelirsem daha çok yapacağım, ben adil düzen koyacağım’ diyorduk muhalefetteyken. Bugünkü ana muhalefet partisi lideri Bursa’ya geliyor, yüzü kızarmadan haya ve edep duymadan üç kelimeyi tekrarlıyor ne kadar çirkin ahlak dışı terbiye etmekten utanıyorum. 10 yıldan beri başarıyla yönetmiş, milli geliri artırmış bir insana, ‘başbakan’ demeyecekmiş de başka bir şey diyecekmiş siz bile izlerken utanıyorsunuzdur. Edep sahibi insanlar bir ülkenin başbakanına bu sıfatları kullanamaz, kullanmamalı, kullandığı çirkin kelimeleri kendisine faiziyle iade ediyorum. Ana muhalefet lideri olacaksın. Heybesinden küfürden başka bir şey yok bu adam. İnsan biraz utanır. Yedi tane dosyan var. 93 tane milletvekili hakkında dolandırıcılıktan, sahtecilikten karşına çıkıp da ‘sahtekar’ dedim mi? demem, utanırım, bunların hepsi iddiadır. Siyasetçi başka bir siyasetçiye hakaret etme hakkına sahip değil.”

'GRUP TOPLANTISINA AND OKUYARAK BAŞLA'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de çirkin kelimeler kullandığını belirten Arınç, “Küpün içinde ne varsa dışına o sızıyor, vermemişse mabud neylesin Mahmut. MHP Genel Başkanı. O masum insan, kürsüde bir şeyler söylüyor. Eleştirecek bir şeyler bulamıyor. Edepli insan takdir ediyorum. Kılıçdaroğlu kadar saldırgan değil bu da Türkiye için şans. AK Parti’yi eleştirmek için ne söylüyor; biraz da gülesim geliyor. İktidar olacağım ve Tayyip Bey’in evinin karşısına 50 metre afiş asacağım, ‘ne mutlu Türküm’ diye. Tayyip bey her sabah kalktığında bakacakmış. Çağıracağım ilkokul çocuklarını. Haftada bir kez and okutacağım. Allah Allah, Allah, bu da muhalefet partisi. Dağa taşa 'Ne mutlu Türküm' diye yazdıkları gibi şimdi evinin karşısına yazacağım’ diyor. Yaz, bunun ne faydası var?.. Muhalefetin hali bu. Küfretmediği için çok masumane istekler. Bunları yapacağım diyerek milletten oy istemek biraz zor, biraz yanlış iş. Zamanında hükümet ortağı olarak bulunmuş bir insanın söyleyeceği laf değil.”

'BAŞIMIZDAKİ BAŞBAKAN YANLIŞ BİR İŞ YAPMADI'

Son günlerde gündeme gelen ses kasetlerini de değerlendiren Arınç, “Bu kadar montaj bunların hiçbirine değer vermeyin, haksızlık yapmadığımıza inanın bize, güvenin başımızdaki başbakan yanlış bir iş yapmadı. Haksızlık yapmadı, yolsuzluklara göz yummadı, buna inanın, kim ne derse desin. Allah’ın izniyle düşe kalka gittik ama dosdoğru gittik.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar