Arınç: Yüzünü görmesem ‘bu herhalde başbakan değildir’ diyecektim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sesinin kısılmasıyla ilgili olarak, “Allah hiç kimseyi o duruma düşürmesin.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Yüzünü görmesem ‘bu herhalde başbakan değildir’ diyecektim

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın sesinin kısılmasıyla ilgili olarak, “Allah hiç kimseyi o duruma düşürmesin. Ben çok üzüldüm. Yani yüzünü görmesem ‘bu herhalde başbakan değildir’ diyecektim.” dedi.

Bursa’da gazetecilerle bir araya gelen Arınç, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın üslubunun sert ve kırıcı olduğu yönündeki söylemlere cevap verdi. Erdoğan’ın kendisi ve ailesiyle ilgili ortaya iddialar atıldığını belirten Arınç, Başbakan'ın bunlara sert cevap vermesinin normal olduğunu savundu.

Arınç, şöyle konuştu: “Allah hiç kimseyi o duruma düşürmesin. Ben çok üzüldüm. Yani yüzünü görmesem ‘bu herhalde başbakan değildir’ diyecektim. Sesi fevkalade kötüleşmişti. Yani o halde bile bu son açıklanan videodan, yani şu bahsettiğimiz olaydan, neler söylediğini hepimiz biliyoruz. Bir devleti bir ülkeyi yönetmek kolay değil. Bunlar elleri yağda, balda geziyorlar. Hiçbir mesuliyetleri yok, hiçbir sorumlulukları yok. Bunlar hükümet kurmadılar ki, ülkeyi yönetmediler ki. Ama atıp savuruyorlar. Bir ülkeyi yöneten bir insan, böyle bir devlet sırrının ifşa olması karşısında elbette kızacaktır. Elbette ağzına geleni söyleyecektir. Dileriz ki tahrik olmadan, insanların kişilik haklarına, özel hayatlarına saldırmadan, mutlaka bir siyasi söylem oluşturulsun. Bize düşen neyse bu konuda yapalım ama muhataplarımız da bu konuda çaba göstersin.” diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar