Arınç: Sosyal medyadaki sorumsuzluk seçimlerde de devam ediyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçimleri etkilemek için sosyal medyada başlatılan ‘Bir partiye oy verin, diğer partinin üzerini çizin’ şeklindeki kampanyaların yanlış olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Sosyal medyadaki sorumsuzluk seçimlerde de devam ediyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, seçimleri etkilemek için sosyal medyada başlatılan ‘Bir partiye oy verin, diğer partinin üzerini çizin’ şeklindeki kampanyaların yanlış olduğunu söyledi. Sosyal medyadaki sorumsuzluğun her alana yayıldığına değinen Arınç, vatandaşların buna itibar etmeyeceğini belirtti. Arınç, “Sosyal medyadaki sorumsuzluk sadece seçim konusunda değil, başka konularda da maalesef devam ediyor. İnsanların uyanık olmasını, düşünmesi ve bunların ne için yapıldığını bilmesi lazım. Onlar ne derse desinler ben seçmenime güveniyorum.” dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, yerel seçimler için Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde Sofuoğlu İlkokulu’nda oyunu kullandı. Eşi Münevver Arınç ile birlikte okula gelen Arınç, sınıfın kapısında sıraya girerek 45 dakika oy kullanmak için bekledi. Eşiyle birlikte oyunu kullandıktan sonra çıkışta basın mensuplarının sorularını cevaplayan Arınç, seçimlere büyük bir ilgi olduğunu söyledi. “Katılım böyle giderse yüzde 80’lerin üzerinde olacak. Bu da çok güzel bir şey.” diyen Arınç, seçimlerin huzur ve güven içerisinde geçmesi temennisinde bulundu.

Kendisine yöneltilen, ‘Sosyal medyada bir kampanya var. Bir partiye oy verin öbür partinin üzerini çizin. Bu konu hakkındaki değerlendirmeniz nedir?’ sorusuna ise Arınç, “Bunlar yanlış şeyler ama kimsenin itibar edeceğini sanmıyorum. Hepimiz aklı başında insanlarız. Sosyal medyadaki sorumsuzluk sadece seçim konusunda değil, başka konularda da maalesef devam ediyor. İnsanların uyanık olması, düşünmesi ve bunların ne için yapıldığını bilmesi lazım. Onlar ne derse desinler ben seçmenime güveniyorum. Herkes hangi partiye kullanırsa kullansın, bilinçli olarak kullanıyor ve bunlara itibar etmiyor.” ifadelerini kullandı.

Hatay’ın bir köyünde muhtarlık seçimlerinde 2 kişinin öldüğü ve 9 kişinin yaralandığı olayla ilgili değerlendirmelerde de bulunan Arınç, şöyle devam etti: “Üzücüdür ama olabilir. 52 milyon seçmen oy kullanıyor. Tartışma olabilir, bazı yerlerde kavga da çıkabilir. Ölenlere acımamız lazım. Allah rahmet eylesin. Ama bunlar lokal olaylardır. Seçimlerin geneline yaymamak gerekiyor.” CİHAN

Yorumlar