Arınç: "Siyasette kırmızı çizgiler olmaz"

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan flaş açıklamalar. Arınç yaptığı açıklamada, "Basında çıkan haberlere hiçbir yetkili mercii tarafından açıklamadıkça itibar edilmemelidir. Siyasette kırmızı çizgiler olmaz. Bazı partilere kapıyı kapalı tutma anlayışı doğru bir anlayış değildir, kendine güvenen siyasetçi böyle davranmaz." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: "Siyasette kırmızı çizgiler olmaz"
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan flaş açıklamalar. Arınç yaptığı açıklamada, "Basında çıkan haberlere hiçbir yetkili mercii tarafından açıklamadıkça itibar edilmemelidir. Siyasette kırmızı çizgiler olmaz. Bazı partilere kapıyı kapalı tutma anlayışı doğru bir anlayış  değildir, kendine güvenen siyasetçi böyle davranmaz." dedi.
Arınç'ın konuşmasının satırbaşları;
"SİYASETTE KIRMIZI ÇİZGİLER OLMAZ"
Basında çıkan haberlere hiçbir yetkili mercii tarafından açıklamadıkça itibar edilmemelidir. Siyasette kırmızı çizgiler olmaz. Bazı partilere kapıyı kapalı tutma anlayışı doğru bir anlayış  değildir, kendine güvenen siyasetçi böyle davranmaz. 
Kendisine görev verilen her genel başkan diğer parti liderleri ile güçlü bir hükümüt kurmak için görüşmelidir.

" 4 BAKAN HAKKININ YÜCE DİVANA GÖNDERİLMESİ"

Daha önce dört bakan için yüce divanda oylama olmuş ve yüca divana gitmeleri noktasında karar çıkmamıştır. Bunun yeniden açılması ile ilgili anayasa hukukçuları tekrardan Yüce Divan yolu açılmaz diyor. Ama ben böyle bir şeyin daha önceden gerçekleştiğini gördüm.
"BİR PARTİ BAŞKANININ YÜCE DİVAN'A GİTSİNLER DEME HAKKI YOKTUR"
Meclis araştırma komisyonu kurulsun ve yeniden Yüce Divan'a gitsinler diye bir söz söylemeye bir parti başkanının söyleme hakkı yok. Bir parti meclisinde böyle bir karar alamaz çünkü bu Anayasa'yı çiğnemek anlamına gelir. Bu konuyu ağızlarına alıp ileri sürmesinler çünkü Anayasayı bilmedikleri anlamına gelir.

Yorumlar