Arınç: Misliyle iade ediyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu güne kadar olan söylem ve hakaretlerini kendisine iade ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Misliyle iade ediyorum

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu güne kadar olan söylem ve hakaretlerini kendisine iade ettiğini söyledi.

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Kütahya’ya gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa mitingini hatırlatarak, “Sayın Bahçeli edepli bir insan, ona saygım var. Öbürü edepsiz ona saygım yok. Onun ağzından hakaretten başka bir şey çıkmıyor. Bursa’da bir saat konuştu, 55 dakikası başbakanımıza hakaret. Tekrarlamaktan hicap duyuyorum. Biz buradan Kılıçdaroğlu’na bu hakaretlere Kütahya’nın merkezinden bir cevap vermemiz lazım. Ey Kılıçdaroğlu bu hakaretlerine devam etme. Bu çirkin sözlerini artık söyleme. Sana yakışmaz. Bir siyasetçiye yakışmaz. Ama bu güne kadar söylediklerini sana misliyle Kütahya’nın meydanından iade ediyorum.” dedi.

"YÜZDE 49’A RAZIYIZ"

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin seçim meydanlarında Recep Tayyip Erdoğan’a 'oy oranının düşmesi ile siyaseti bırakacak mısın?' sorusunu da değerlendiren Arınç, “Şimdi Sayın Bahçeli geçenlerde, Allah konuşturdu. İnsan saf ve edepli olunca Allah konuşturuyor. Belki içinden geçmiyordu ama bir şey söyledi. 'Bana bak Erdoğan sen yüzde 51 oy almıştın değil mi? Oyun yüzde 50’ye düşerse sen gidiyorsun kaybettin' dedi. Valla biz 49’a bile razıyız. 50 küçük bir rakam değil. 50’nin kayıp olduğunu söyleyecek başka birisi bulunabilir mi acaba. Bahçeli'nin hesaplarına akıl ermez. 49’dan 19’u çıkar ile çarp üçünün karekökünü al dörde böl iktidara geldik demektir. 50’ye düşersen kayıptasın diyor. Biz razıyız. Bir mahalli seçimde yüzde 50. Büyük hedefi olan partiyiz. Bizim hedeflerimiz boyumuz kadar değil dağlar kadar yüksek ufuklar kadar ötesi.” ifadelerini kullandı.

"ALLAH SENİN MÜSTEHAKINI VERMESİN"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da bozkurt işareti yaptığına da değinen Artınç, “Sen bu seçimlerde yüzde 30’un altında alırsan bırakacak mısın bu işi? Bana yüzde 50’yi küçük görenler için söylüyorum. Sen ana muhalefet partisisin. Bu kadar da ödünç aday buldun, alladın pulladın süsledin, bir de böyle bozkurt işareti yapmaya başladın. Kıyametin küçük alameti. Bozkurt işareti yapıyor artık Kılıçdaroğlu. Yanındaki aday eski bozkurtlardan ya. Ankara sokaklarında bozkurt işareti yapıyor. Allah senin müstahakını vermesin inşallah.” dedi.

"BAHÇELİ'YE ACIDIM"

Arınç, MHP Genel Başkanı Bahçeli’ye, 'Yüzde 20’nin altında oy alması durumunda siyaseti bırakacak mısın?' sorusunu yönelterek, sözlerine şöyle devam etti: “Bahçeli'ye acıdım. Eski geçmişimize hukukumuza dayanarak bir iltimas yapmak istedim. Sayın Bahçeli sizin için yüzde 20 hedefini koyuyorum. Yüzde 20’yi aşamazsanız bırakır mısınız genel başkanlığı? Bak 20 yıl oldu artık. Sana da yazık. 20’yi alırsan bir ümidin olur ama alamazsan sen de bir Allaha ısmarladık de. İnzivaya çekil. Ta Amerika’ya gitmeye gerek yok inzivaya çekilmek için. Bizim de bir hedefimiz var. Birinci parti olamazsak ben de dahil genel başkanım da dahil bırakırım. Senin yüzde 51 almana gerek yok, yüzde 20 al, yüzde 30 al seni alkışlayacağım. Ama sen almak istemiyorsan millet sana neden oy versin?”

Konuşmaların ardından Arınç, havayolu ile geldiği Kütahya’dan yine havayolu ile ayrıldı. CİHAN

Yorumlar