Arınç: Hükümet olarak yolsuzluk yapanın yanında değiliz, olmayacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cezalarda ve suçlarda, şahsilik prensibi bulunduğunu vurgulayarak,"Bir bakanın oğlu, babası ile irtibatı yoksa, yanlış yapmışsa, suç ona aittir.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Hükümet olarak yolsuzluk yapanın yanında değiliz, olmayacağız

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, cezalarda ve suçlarda, şahsilik prensibi bulunduğunu vurgulayarak,"Bir bakanın oğlu, babası ile irtibatı yoksa, yanlış yapmışsa, suç ona aittir. İrtibatı varsa, o zaman ikisinin de beraber yargılanması, hesaplarını vermesi gerekir. Biz hükümet olarak, AK Parti olarak, adımız gibi 'ak' olarak hiçbir yolsuzluk yapanın yanında değiliz, olmadık ve olmayacağız. Bizi, haksız yere suçlayanları insafa davet ediyorum." dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Bursa'nın Orhangazi ilçesinde seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Burada vatandaşlara hitap eden Arınç, bu sırada şok bir tepki ile karşılaştı. Başbakan Yardımcısı'nın konuşmasını kesen emekli astsubay olduğunu belirten bir kişi, "Sayın Başbakan Yardımcım, astsubayların ölüm oruçlarından haberin var mı? Ben asker emeklisiyim ve polis memurlarının hakları çok az." şeklinde bağırdı.

Astsubaya cevap veren Arınç, "Sen asker emeklisisin. Ben de, asker bir babanın evladıyım. Belediye seçimleri sırasında, asker emeklisinin şeyini bana verme. Çok şükür, bu işleri takip ediyoruz. Astsubayların ve uzman şartlarını en iyi şekilde getirecek bir hükümet var. Çalışıyoruz. Çalışmaya devam edeceğim." diye konuştu.

Bu sırada vatandaşların emekli astsubaya tepki göstermesi üzerine müdahale eden Arınç, "Arkadaşımızı rahat bırakın, o gerekli mesajı aldı. Ben Kemal Kılıçdaroğlu değilim ki, grup toplantısında birisi bir şey dediği zaman yumruğumu masaya vurup bir adamı dışarı atabilecek." dedi.

"HİÇ İNKAR ETMEYELİM"

Yolsuzluk iddialarına da değinen Arınç, şunları kaydetti: "Parlamento'da başarılı değiller. Liderlerinden memnun değiller. Partilerin iktidara geleceğinden ümitleri yok. Bu partiyi, onun liderini, bakanlarını suçlayarak, yolsuzluk yaftasıyla 'şunu çaldılar' diyerek, itibarsız hale getirmek istiyorlar. Hiç, inkar etmeyelim. Hepimiz insanız. Dış görünüş itibariyle, birbirimize güveniriz. Ama sonra içimizden birileri bir yanlışlık yapabilir."

"BABANIN SUÇUNDAN, OĞLUNU HEDEF ALMAK YANLIŞ"

Hata yapana adaletin cevap vereceğini, bir babanın suçundan, oğlunu hedef almanın yanlış olduğunu dile getiren Arınç, şöyle devam etti: "Babanın suçundan, oğlunu hedef almak, oğlunun yaptığından bütün ailesini suçlamak, dünyanın hiçbir yerinde doğru bir hareketlilik değildir. Cezalarda ve suçlarda, şahsilik prensibi vardır. Bir bakanın oğlu, babası ile irtibatı yoksa, yanlış yapmışsa, suç ona aittir. İrtibatı varsa, o zaman ikisinin de beraber yargılanması, hesaplarını vermesi gerekir. Biz hükümet olarak, AK Parti olarak, adımız gibi ak olarak hiçbir yolsuzluk yapanın yanında değiliz, olmadık ve olmayacağız. Bizi, haksız yere suçlayanları insafa davet ediyorum."

Yolsuzluk konusunun gündemde tutulmasına tepki gösteren Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Millet sizin bu hareketinizi doğru bulmuyor. 'Bu hükümeti yıpratamadılar ya', bu lideri götüremediler ya, 10 senedir bu iktidar değişmedi ya' Onu zayıf karnında vurmamız diyorlar. 'Ağzımıza geleni söyleyelim, iftiralar atalım. Yalanlarla dolanlarla ortalığı birbirine katalım' diyorlar. Duvara çamur atsan, tutmasa da izini kalır, şeklinde yapılan bu propagandaya güneş balçıkla sıvanmaz diye cevap vermek de mümkün. Bize yapılan bu iftiralar, AK Parti'den bir şey götürmedi. Alnımız açık. Yolsuzluklarla mücadele etmeyi bu partinin varlık sebebi olarak bilen insanlar topluluğuyuz. Hiç kimse buna izin vermez. Yanlış yapanın hesabı görülür. Biz partimizi bunlardan her zaman temizleriz."

CİHAN

Yorumlar