Arınç: Herhalde bırakıp kaçacaktı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Edirne İl Başkanı Rafet Sezen'e esprili bir dille yüklendi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Herhalde bırakıp kaçacaktı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü sebebi ile Edirne’de restorasyonu tamamlanan ‘Edirne Büyük Sinagogu açılış törenlerinin ardından, AK Parti Edirne il binasını ziyaret eden Arınç, partililerle bir araya geldi.

“2 MİLLETVEKİLİNİN SÖZÜNÜ VEREMEYEN İL BAŞKANI OLMAZ”

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, geçmiş zamanlarda kenti ziyareti esnasında İl Başkanı Rafet Sezen’den en az 2 mebus istediğini hatırlatılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Sezen’in 2 mebus sözü hakkında esprili bir dille kendisine yüklenerek, “Sayın Başkanımız cesaretli ve özgüvenli olmalı. 2 milletvekilinin sözünü veremeyen il başkanı olmaz. İyi ki Başbakan iki demiş. 3’ünü ani bire istiyorum deseydi, herhalde bırakıp kaçacaktı. Ağanın eli tutulmaz. Sen diyeceksin ki en az 2, hatta 3’üne de talibiz. Bu Edirne ben inanıyorum ki noktayı geldiğinde, vakti geldiğinde bizde layık olduğumuzda bize 3’ü de verir en az 2’yi de verir. Yani 2’de dahi kuşku ve tereddüt göstermek doğru olmaz” dedi.

“ADAY ADAYINIZ AZ”

Edirne’de partisinin milletvekilliği namzet adaylarının azlığından şikayet eden Arınç, “Aday adanız az. 3 adet milletvekiline 11 adet namzet adayı az. 4 katı dahi değilsiniz. İl başkanı bu şeklinde itimat yok, 1 adet menfaat derseniz olmaz. Arkadaşlar, biz kendimize güveneceğiz, biz iktidar partisiyiz. Böyle bir fikir yok. Edirne’den en az 2 mebus alacağız diğer çaresi yok” ifadelerini kullandı.

Arınç, AK Parti İl Başkanlığı’na gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, helikopterle kentten ayrıldı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar