Arınç, Dündar ve Gül kararını destekledi

Yaptığı açıklamalarla polemiklere neden olan Başbakan Yardımcısı Arınç, Anayasa Mahkemesi tarafından verilen Can Dündar ve Erdem Gül kararına destek verdi

Google Haberlere Abone ol
Arınç, Dündar ve Gül kararını destekledi

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Can Dündar ve Erdem Gül hakkında Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) verdiği 'hak ihlali' kararını destekleyen açıklamalarda bulundu. 

Bilkent Üniversitesi'nde 'Dünden Bugüne Türk Siyaseti' konulu konferansta konuşan Başbakan Eski Yardımcısı Arınç konuşmasının son bölümünde ise güncel gelişmeleri değerlendirdi.

Arınç, dünkü konuşmasından dolayı Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan'a destek vererek, "Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı tebrik ediyorum. Ben Zühtü Arslan'ın yanındayım. Kararından dolayı tebrik ediyorum." dedi.

Arınç sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben Erdem Gül ve Can Dündar ile ilgili olarak en az bir yarım saat konuştum. Hem basin mesleği hem gazetecilik faaliyeti olduğunu soyledim. Tutuklanmalarına karşı çıktım. Dünyayı başıma yıktılar ertesi gün ama hiç önemli değil. Hakikatleri savunmak zorundayız. AYM aslında biraz geç karar aldı…

Adeta oy birliği ile alındı. Ben o 3 tane üyeyi de (ret oyu verenlerin) şahsen tanırım onların da hukuka bağlı olduğuna inanırım. Göreceksiniz onların da gerekçeleri vardır. 12 üyenin çok doğru karar verdiğini düşünüyorum ve onları candan tebrik ediyorum. AYM kararları istesen de istemesen de herkesin kabul etmesi gereken kararlardır”

 

Yorumlar