Arınç: CHP’li arkadaşlarıma seçimlerde başarılar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “CHP’li arkadaşlarımı selamlıyor ve seçimlerde başarılarda bulunuyorum.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: CHP’li arkadaşlarıma seçimlerde başarılar

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “CHP’li arkadaşlarımı selamlıyor ve seçimlerde başarılarda bulunuyorum. Mutlaka onlar da güzel hizmetler ve vaatlerde bulunacaklardır.” dedi.

Arınç, Bursa'da Yenişehir Belediye başkan adayı Süleyman Çelik’in seçim ofisinin açılışına katıldı. CHP’nin seçim bürosunun AK Parti bürosu ile karşı karşıya olmasından dolayı CHP’lileri de selamlayan Arınç, “30 Mart’ta seçimler yapılacak. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Belediye başkanı arkadaşlarımız kendi yapacakları projeleri anlatıyor. Biz de ne yaptığımızı ve bundan sonra ne yapacağımızı konuşuyoruz. Gücümüzü milletten alıyoruz. CHP’li arkadaşlarımı selamlıyor ve seçimlerde başarılarda bulunuyorum. Mutlaka onlar da güzel hizmetler ve vaatlerde bulunacaklardır. CHP’li kardeşlerimiz Kadir Gecesi doğmuş. İki günde iki miting izlediler. Ama ben görüyorum ki bugünkü Yenişehir’deki AK Parti mitingi Göktedere’dekinden biraz fazla gibi." şeklinde konuştu.

CHP liderini eleştiren Arınç, "Her lafında AK Parti var. Kılıçdaroğlu konuşmalarında Başbakanımıza hakaret ederek konuştu. Çok yanlış bir şey. Geride kalan 5 dakikada da Necati Şahin arkadaşımız bir konuşma yapabilir ve Bursa için yapacakları söyleyebilirdi. Eskişehir çok güzel olabilir. İyi de olabilir. Onu öveceğim derken Bursa’yı rezil etmenin bir anlamı yok. Benim gönlüm isterdi ki bir ana muhalefet partisi Bursa’ya geldiğinde küfrü bir yere bıraksın, nasıl iktidar olacağını düşünsün. CHP bu seçimlerde farklı şey yapıyor. Necati Şahin, bu zamana kadar CHP’li bir arkadaş değil. CHP bu seçimlerde buna benzer adayları bularak halkın karşısına çıkıyor. Hatay’da Sadullah Ergin’in karşısına AK Partili olan kişiyi çıkartıyor.” sözlerini kaydetti.

"İNSANDA BİRAZ UTANMA, SIKILMA OLUR"

CHP'nin 80-90 yıllık partiden kendi görüşünde aday bulamadığını iddia eden Bülent Arınç, parti değiştirenler hakkında ise şunları söyledi: “80-90 yıllık partinizden kendi görüşünüzden adayı bulamayıp da, AK Parti’nin, MHP’nin eskisinden birini bulup çıkartıyorsunuz. Bunun anlamı şudur: Sizde halktan oy alacak, belediye başkanı seçilecek insan yok da, siz bizim eskilerimize bakıyorsunuz. Bir parti böyle mi seçime girer. Aynısı burada da yansıyor. Bizden aday adayı olmuş bir kişi, bizden aday olmayınca başka bir partiye kapağı attı. Yolun açık olsun kardeşim. İnsanda biraz utanma, sıkılma olur. Yıllarca Altepe’nin ekmeğini yiyeceksin, büyükşehrin imkanları ile kendine siyaset hazırlayacaksın günün birinde senden daha değerli bir arkadaş var. Süleyman Çelik varken senin esamen okunmaz, sen kimsin. Siyasette çizgi kırıklığına tahammülüm yoktur. Aday olamayınca yine aynı hizmetlere devam edersin. Biz CHP değiliz, sana gel bakalım diyelim. Bizim elimizde 10 tane aday adayı var. Hepsi senden kıymetli. Biz bu kadar hakarete ve suçlamaya rağmen, siyasette küfür olmaz. Siyasette gerçeğe aykırı suçlama olmaz. Belden aşağıya vurmak olmaz, terbiye hudutları aşılmaz. Siyasette biz birbirimizin rakibiyiz. Birbirimizin düşmanı değiliz. Ben CHP’nin rakibiyim, bana göre de CHP AK Parti’de onların rakibidir. Biz birbirimizi öldürmekle değil, birbirimizi seveceğiz. Ama Ben daha iyisini yapacağım diye mücadele edeceğiz. Ama kararı siz vereceksiniz, sizin vereceğiniz karar başımızın üzerinde. Eğer bu hakaretlerin yeri bulsaydı. Halk bu sözleri kabul etseydi. Biz bu kadar kişiyle toplanamazdık. Denizli’de bir önceki mitinge 4, Kırklareli'nde son mitinge göre 10 misli kalabalık. Bu halkın başbakana olan sevgisini gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

"ŞU ANDA 950 TANE DOKUNULMAZLIK DOSYASI VAR"

Milletvekili suç işlediği zaman savcılığın fezleke hazırlayacağını anlatan Arınç, "Bu fezlekeler Meclis'e gelir. Savcı onun hakkında bir suç istikakı var. Şunu şunu yaptığı iddia ediliyor. Soruşturmamı yaptım. Bana yargılamalar için izin var diyor. Şu anda tam 950 tane dokunulmazlık dosyası var. Benim de bir tane var. Benim suçum kabahatim ne? BDP’nin Emine Ayna isimli bir milletvekili var. Ona hakaret etmişim. Suç o, ‘Garip bir yaratık’ demişim. Onun hakkında benim hakaret ettiğim iddia ediliyor. Boynum kıldan ince. Ne söylediysem de arkasındayım.” şeklinde konuştu.

KILIÇDAROĞLU’NA MUHARREM İNCE GÖNDERMESİ

20 senedir Meclis'te olduğunu anlatan Bülent Arınç, sözlerini şöyle tamamladı: "20 senede dokunulmazlık dosyalarından Meclis'e belki de 3 bin tane gelmiştir. İçlerinde bugüne kadar suçlanan yoktu. Ama bu dönem oldu. O da cinsel taciz davasından dolayı bir milletvekili hakkında dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. Bu ayıp CHP’nindir. Muharrem İnce böyle bir şeyle istenilen, son 50 yıllık Parlamento tarihinde ilk. Dün bize hakaretler yağdıran Sayın Kılıçdaroğlu’nun yanında da bu adam var. Ben Gökdere’deki insanlardan birisi olsaydım, şunu düşünürdüm. Sen başbakana hakaretler ediyorsun. Henüz hakkında bir dava, hiçbir fezleke yok. Sen bunu söylüyorsun oysa ki yanındaki adam 2 seneden beri cinsel taciz iddiasıyla hakkında fezleke tanzim edilmiş. Dokunulmazlığının kaldırılması isteniyor. Ben onu gördükten sonra ‘yuh ırz düşmanı’ diye bağırsaydım hoşuna gider miydi? İsteseydim yapardım. Ben siyasetçi olarak henüz hakkında dava sonuçlanmamış bir insan olarak yapmıyorum. İsteseydim yapardım. Ağzına kadar gelir söyleyemem. Söylersem ayıp etmiş olurum.” CİHAN

Yorumlar