Arınç: Bu büyük kitle kardeşlerimiz, hiç uzak düşmedik, düşmeyeceğiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu büyük kitle bizim kardeşlerimiz, bugüne kadar hiç uzak düşmedik, bundan sonra da düşmeyeceğiz.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Bu büyük kitle kardeşlerimiz, hiç uzak düşmedik, düşmeyeceğiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Bu büyük kitle bizim kardeşlerimiz, bugüne kadar hiç uzak düşmedik, bundan sonra da düşmeyeceğiz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa Atatürk Spor Salonu'ndan partisinin Manisa Büyükşehir Belediye başkan adayı ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Arınç, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'yi bu seçimlerde yıpratmanın belki bu suçlamalarla mümkün olacağını söyledi. Arınç, "Çünkü bu suçlamaların içerisinde bugüne kadar dostluk içerisinde geldiğimiz, birbirimizle kucaklaştığımız, hala da birbirimizi çok sevdiğimiz insanların içerisine karışmış kötü ve kötüler olabilir. Bu büyük kitle bizim kardeşlerimiz, bugüne kadar hiç uzak düşmedik, bundan sonra da düşmeyeceğiz. Onların inancına, millet sevgisine, hizmet aşkına sadece saygı duyuyoruz. Bu hizmetlerin içerisinde onlarla beraber bugüne kadar bulunduk, bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz." dedi.

Arınç şöyle devam etti: "Ancak hükümeti yıpratmak, hükümet hakkında komplo hazırlamak, hükümeti suçlamak için birileri 'ben de onların içerisinden çıktım' diye ortaya çıkarsa, biz bu büyük kitleyi bir kenara koyar, bu yanlış yapanların hukuk karşısında hesaplarını sorarız. Hiç kusura bakmayın, AK Parti'yi sokakta bulmadık, bu hükümeti sokakta kaybetmeye niyetimiz yok. Bu hükümet olacak ki sizler de çok daha fazla hizmet yapabileceksiniz. Bu hükümet olacak ki sizler de rahat bir nefes alacaksınız, inancınızı yaşayacaksınız, yeni gençler yetiştireceksiniz, yurtlar, kurslar açacaksınız. Bugüne kadar bizlere teşekkür üstüne teşekkür ediyor, sabahlara kadar özel dualar yaptırıyordunuz. 'Sizin hükümetiniz zamanında ve sizin sayenizde biz bu güzel günler günleri gördük, Allah bin kere razı olsun, daha çok çalışıyoruz, suçlanmıyoruz, kötülenmiyoruz, hakaret görmüyoruz, tüm dünyaya hizmet götürüyoruz.' Bu söyledikleriniz ne kadar doğruysa bugün de aynı sözlerinizin geçerli olması için AK Parti'yi yıpratmamak, tökezletmemek, AK Parti hakkında komplo yapanları elinin tersiyle itmek gerekir. Biz siyasi bir partiyiz, üzerimize her şey söylenir, her şey atılır. Yapabildiğimiz kadar bunlara karşılık veririz ve eğer zarar göreceksek, siyasi olarak zarar görürüz. Ama bu kötülükleri yapanlar, kendilerine, cemaatlerine, camialarına, başlarındaki çok sevgili insanlara ne kadar daha büyük zarar verdiklerini düşünsünler. Siz bana seçimi kaybettirirseniz ben de bunun karşılığını bir başka seçimde alırım. Ben öyle bir partiyim ki düştüğüm yerden kalkmasını, dimdik durmasını bilecek güçteyim. Ama siz eleştirilecek bir noktaya gelirseniz, başka cemaatlerin sizin hakkınızda söyledikleri her gün konuşulacak hale gelirse, bugüne kadar kimsenin saygıda kusur etmediği o muhterem büyüklerinize karşı eleştiriler, eleştiri dozunu aşmaya başlarsa asıl zarar gören sizler olursunuz, camialar olur, topluluklar olur. Ben biliyorum ki Türkiye'de bir tek cemaat yok, onlarca cemaat var ve onların güzel insanları da hizmet ediyorlar, onlar şu anda AK Parti'nin etrafında büyük bir kenetlenme içerisinde."

Arınç'ın konuşmasının ardından toplantıda belediye başkan adayları Ahmetli için Ahmet Alhan, Akhisar için Salih Hızlı, Alaşehir için Adnan Özdişçi, Demirci için Selami Selçuk, Gölmarmara için Kamil Öz, Gördes için Muhammed Akyol, Kırkağaç için Yaşar İsmail Gedüz, Köprübaşı için Zafer Mergen, Kula için Selim Aşkın, Salihli için Hüsnü Tuğrul, Sarıgöl için Ali Aybal, Saruhanlı için Hüseyin Yaralı, Selendi için Muhammed Akcan, Soma için Hasan Ergene, Şehzadeler için Ömer Faruk Çelik, Turgutlu için Mustafa Serhat Orhan, Yunusemre için Mehmet Çerçi olarak açıklandı. CİHAN

Yorumlar