Arınç: Bizim askerimiz bunu affetmez, misliye karşılık verir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili "Bizim askerimiz bunları affetmez.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Bizim askerimiz bunu affetmez, misliye karşılık verir

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türk hava sahasını ihlal eden Suriye'ye ait bir savaş uçağının düşürülmesiyle ilgili "Bizim askerimiz bunları affetmez. Ne yaparlarsa misliyle karşılığını bulacaklardır." dedi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, seçim çalışmalarına katılmak üzere geldiği Balıkesir'de İl Başkanlığı tarafından düzenlenen mahalle mitinginde partililere seslendi. Merkez Sakarya Mahallesi'nde düzenlenen mitingde konuşan Arınç, Suriye'ye ait iki savaş uçağının bugün öğlen saatlerinde Türk hava sahasını ihlal ettiğini söyledi.

"Uçaklarımızı, pilotlarımızı ve kahraman askerlerimizi tebrik ediyorum." diyen Arınç, şöyle konuştu: "Çünkü Suriye'de yaşanan olaylar sebebiyle Türkiye hava sahasını ihlal eden bu uçaklar önce birkaç kez ikaz ediliyor, 'Kendi bölgene git' deniliyor. Bunlar 8 mil, neredeyse 10 kilometre kadar içeriye girmişler. Bizimkiler de son uyarıyı yaptıktan sonra bir tanesi işin bozulacağını anlayınca Suriye tarafına kaçıyor. Öbürü Türkiye tarafında kalınca uçaklarımız da onu bombalayarak düşürüyorlar. Genelkurmay'ın açıklaması şimdi geldi, Suriye tarafında Keseb bölgesine düşmüş. Bizim askerimiz bir kere affetmez. Angajman kuralları değişti, ne yaparlarsa misliyle karşılığını bulacaklar." CİHAN

Yorumlar