Arınç: 3 dönem kuralı belediye başkanlarını da kapsıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 dönem kuralının belediye başkanlarını da kapsadığını söyledi. Arınç, “Burası, babamızın çiftliği değil, herkes gelecek başarılı olursa görevlerini yapacak ve sonra da mahkemeler kadıya mülk...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: 3 dönem kuralı belediye başkanlarını da kapsıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 3 dönem kuralının belediye başkanlarını da kapsadığını söyledi. Arınç, “Burası, babamızın çiftliği değil, herkes gelecek başarılı olursa görevlerini yapacak ve sonra da mahkemeler kadıya mülk değil, bu makamlar bir değişime uğrayacak. Bunda da büyük farklılık olduğunu düşünüyorum” dedi. Arınç, kendisine hediye edilen ahşapkari sanatıyla yapılan tabloya ise “Biraz dişlerim fazla görünmüş ama” yorumunda bulundu.

Bülent Arınç, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı makamında ziyaret etti. Üç dönem kuralının belediye başkanlarını da kapsadığını belirten Arınç şunları kaydetti: “Basın mensuplarının kendilerine göre en önemli soru, 3 dönem şartının kalkmayacak olması. Biz de bunu beklediğimizi ve buna hazır olduğumuzu ifade etmiştik. Kulaklarını çınlatalım ki bu üç dönemlik kısıtla sadece milletvekilleri için değil belediye başkanları için de geçerlidir. Ali Nur Aktaş kardeşimiz bir sonraki seçimlerde yüzde 100 oy alacak kapasiteye gelse bile, artık tekrar aday olma şansı yoktur. Eğer bu kural değişmezse, onun da bundan şikayetçi olduğunu zannetmiyorum. Hizmet etmenin farklı yönleri bulunabilir. Ama bu AK Parti’nin yerleştirmeye çalıştığı bir değişiklik. Çok başarılı bile olsa bir dönüşüme, değişime ihtiyaç var. İnegöl’de Alinur Aktaş kadar başarılı olabilecek nice arkadaşlarımız vardır. Tabi üç dönem içerisine giren bazı belediye başkanları da var. Şimdiden 5 yıl sonrasını konuşmak pek doğru değil, ama siz sorduğunuz için söylüyorum. Diğer partilerin kulaklarına küpe olmasını ve örnek almalarını dilerim.”

BİRAZ DİŞLERİM FAZLA GÖRÜNMÜŞ

Arınç, “Burası, babamızın çiftliği değil, herkes gelecek başarılı olursa görevlerini yapacak ve sonra da mahkemeler kadıya mülk değil. Bu makamlar bir değişime uğrayacak bunda da büyük farklılık olduğunu düşünüyorum. Güçlü bir aileyiz. Kendi içerisinde her zaman sağlıklı dönüşüm sağlayan partiyiz. Tabanımız güçlü, arkamız geliyor” diye konuştu. İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Arınç’a özel olarak yapılan besmele tablosu ile ahşapkari sanatıyla yapılmış portresini hediye etti. Tabloyu inceleyen Arınç, “Biraz dişlerim fazla görünmüş” değerlendirmesinde bulundu.

CİHAN

Yorumlar