'Anamızı da alıp gidebileceğimiz bir cumhurbaşkanı olmasını talep ettik'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin yaptığı ziyaretlere devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Tutoğlu, "Anamızı da alıp...

Google Haberlere Abone ol
'Anamızı da alıp gidebileceğimiz bir cumhurbaşkanı olmasını talep ettik'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı seçimine ilişkin yaptığı ziyaretlere devam ediyor. Kılıçdaroğlu'nun ziyaretinde Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Genel Başkanı Tutoğlu, "Anamızı da alıp gidebileceğimiz bir cumhurbaşkanı olmasını talep ettik." dedi.

İkili, görüşmenin ardından konfederasyon kapısında basın açıklaması yaptı. Sözlerine Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederek başlayan, Tutoğlu, “Konfederasyonumuzun cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili görüşlerini aldılar. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçiminde bizler emekten yana bir cumhurbaşkanı talep ettiğimizi, Atatürk ilkelerine, Cumhuriyet'in temel değerlerine saygı duyan cumhurbaşkanı istediğimizi, özelleştirmelere karşı bir cumhurbaşkanı istediğimizi, daha kısa bir deyimle 'anamızı da alıp gidebileceğimiz' bir cumhurbaşkanı olmasını talep ettik. Toplumu ötekileştiren bir cumhurbaşkanı istemediğimizi, Cumhuriyet'in temel değerleri ile kavgalı olan, toplumun tüm kesimleri ile kavgalı olan bir cumhurbaşkanı istemediğimizi belirttik.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Son derece verimli ve güzel bir toplantı oldu. Başkanın da söylediği bence can alıcı cümle o. Her yurttaşın 'annesini de alıp ziyaret edebileceği' bir cumhurbaşkanı istediler. Bence çok güzel öneri, çok güzel bir dilek. Biz de bu dileği yerine getirmeye özen göstereceğiz.”

İkilinin konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu yanına gelen vatandaşlarla özçekim (selfie) yaptı. Bir vatandaş ise Kılıçdaroğlu ile birlikte daha önce tarlada çektirmiş olduğu bir fotoğrafı kendisine hediye etti. Kılıçdaroğlu vatandaşla kısa bir süre sohbet etti. CİHAN

Yorumlar