Altan Tan: Ses kaydının doğru ya da yanlışlığının tespiti 20 dakika

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ortaya çıkan ses kayıtlarının doğru ya da yanlışlığının tespitinin 20 dakika olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Altan Tan: Ses kaydının doğru ya da yanlışlığının tespiti 20 dakika

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, ortaya çıkan ses kayıtlarının doğru ya da yanlışlığının tespitinin 20 dakika olduğunu söyledi. Yaşananların tam bir rezalet olduğunu vurgulayan Tan, HSYK, MİT ve internet yasasının neden değiştirildiğinin gerekçesinin ortaya çıktığını vurguladı.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Tan, Başbakan ile oğlu arasında geçtiği iddia edilen ses kayıtlarının tam bir rezalet olduğunu söyledi. HSYK, MİT ve internet yasasının neden değiştirildiğinin gerekçesinin ortaya çıktığını dile getiren Tan, dünyada böyle bir şey olsa bunun çözümünün 4 saat olduğunu ifade etti.

Hadisenin üzerinden iki gün geçtiğini hatırlatan Tan, doğruluk yanlışlığının tespitinin 20 dakika olduğunu ifade etti. Başbakan'ın TÜBİTAK'ın da elinden gittiğini söylediğini aktaran Tan, "Dışardan getirelim diyoruz. Amerika da karşı, İngiltere, Almanya, Fransa, Avruba Birliği; onlar da karşı. O zaman Hindistan, ordan getirelim, nerden istiyorsanız ordan getirelim. Tam bir skandal ile karşı karşıyayız." dedi.

Başbakan'ın önünde iki yol bulunduğunu belirten Tan, "Ya bunların hepsi doğru, istifa ediyorum, Yüce Divan'a gidiyorum diyecek; ya da sonuna kadar yalan diyecek. Başbakan sonuna kadar inkar yolunu seçmiştir. Gerçeklerin ortaya çıkması 24 saat değil, 4 saattir."

"KAN ÜZERİNDEN SİYASET AHLAKSIZLIKTIR"

Annesi olsaydı yaşananlar karşısında "Oğlum mahallenin delikanlısı ne hale düşmüş" diyeceğini belirten Tan, telefon konuşması her yeri inleten Başbakan'ın mırıldanarak konuştuğunu kaydetti. Yaşananlar karşısında Başbakan'ın oğullarının duygularını merak ettiğini dile getiren Tan, "Babaları doğru mu söylüyor? İnanın, çocukları bunlar olmadı diye yemin etsin, şahsen ben buna inanacağım. Bu iş nereye gidecek bilemiyorum. Mahallenin kızı kötü yola düşerse delikanlısı kurtaracak, ama delikanlısı kötü yola düşerse kim kurtaracak; halk kurtaracak." şeklinde konuştu.

Bir sürü yandaş medya ve yazarın utanmaz bir şekilde asla öyle bir şey olmadığını yazdıklarına dikkat çekti. Çözüm sürecine ilişkin bir soruya ise Tan, Başbakan'ın bir oyun oynadığını ve üç seçimi atlatmak için çalıştığını savundu.

Başbakan'ın "Beni kurtar, sonra ben seni kurtarayım." dediğini belirten Tan, sınırda son günlerde karşılıklı tahrikler olduğuna dikkat çekti. "Kan üzerinden siyaset ahlaksızlıktır." diyen Tan, "Bana göre süreç yok, ortada. Ama bunun karşılığı, tekrar silahlar konuşsun değil. PKK vursun, Tayyip Erdoğan düşsün; böyle bir senaryo alçaklıktır. Düşecekse, doğru düzgün düşsün. Mesele bizim açımızdan, onun düşmesi kalması değil, yaşanılan rezaletler." dedi.

Demokratik özerkliğin tek taraflı ilan edilmesinin de savaş sebebi olacağını daha önce söylediğini dile getiren Tan, "Devrimci savaşın da bir sonucu yok ama 3 bin insan öldü. Süreç falan yok, oyalama, bir kandırmacadır. Üç seçim atlatıp, bakalım diyor Başbakan. El altından, genel af fısıldanıyor ama bir garantisi yok. Dedikodu olarak, söyleniyor. Böyle bir taahhüt yok. Ama şu an olan biten dedikodu." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar