Alperenler, Yazıcıoğlu soruşturmasındaki takipsizlik kararına itiraz edecek

Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmaya müdahil olma talebinde bulunacaklarını bildirdi. Solmazgül, ‘örgüt yoktur’ şeklindeki...

Google Haberlere Abone ol
Alperenler, Yazıcıoğlu soruşturmasındaki takipsizlik kararına itiraz edecek

Malatya Alperen Ocakları İl Başkanı Süleyman Solmazgül, Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin soruşturmaya müdahil olma talebinde bulunacaklarını bildirdi. Solmazgül, ‘örgüt yoktur’ şeklindeki savcılık kararına da itiraz edeceklerini belirtti.

Süleyman Solmazgül, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcoğlu ile 5 kişinin 25 Mart 2009’da hain bir suikastla şehit edildiğini belirtti. Olaya ilişkin yürütülen soruşturmada bazı suçlar bakımından takipsizlik verilmesine tepki gösteren Solmazgül, “Suikastın, bugüne kadar asıl failleri tespit edilememesine karşın bu hain tertibin piyonlarının bir kısmı gün yüzüne çıkmıştır. Dosyada mevcut olan bir kısım deliller, şüpheliler hakkında dava açılıp hak ettikleri sanık sıfatını taşımaları için yeterli görülmemiştir. Savcı bey ana soruşturma dosyasına kasten adam öldürme veya taksirli adam öldürme suçları üzerinden devam ettiğini beyan ederek, suç örgütü yönünden takipsizlik kararı vermiştir. Sözünü ettiği ana soruşturma neticelenmeden son olarak hüküm verilmesi gerek suç örgütünün yokluğu konusunda baştan karar verilmesi bir hukuk garabetidir.” dedi.

Kaza mahallinde helikopterden cihazlar söken askerlerin eylemlerini hırsızlık suçu kapsamında değerlendirmenin hukuki açıdan açıklanabilecek bir durum olmadığını vurgulayan Solmazgül, “Sayın Cumhurbaşkanı'nın keçiler sökmedi ya şeklinde ifade ettiği helikoptere ait GPS cihazını söken TSK mensupları hakkında, nitelikli hırsızlıktan dolayı dava açılmasına karar verilmiştir. Mevcut olan kamera görüntülerinde, GPS cihazını alenen söktüğü belli olan bu şahısların, helikoptere ait uçuş bilgilerini içeren kara kutusunu da sökmüş olmaları, söküp değiştirmiş olmaları muhtemeldir. Delilleri karartmak ve yok etmek maksatlı işlenen bu suçu nitelikli hırsızlık suçu kapsamında değerlendirmek hukuk bilgisinin yetersizliği ile açıklanabilecek bir durum değildir. Tarafımızca savcılık tarafından bazı suçlar bakımından verilen takipsizlik kararı, soruşturması devam eden suçlar bakımından da verilecek takipsizlik kararlarının habercisi olarak algılanmaktadır. GPS cihazını söken şahıslar hakkında hırsızlık suçundan dava açanların belki de uluslararası çapta olduğunu düşündüğümüz adi bir suikastın aydınlatılması ve bütün faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılması konusunda güdük kalacakları aşikardır.” diye konuştu.

Alperenler olarak, ilahi adaletin tecelli edeceğine iman ettiklerini söyleyen Solmazgül, şöyle devam etti: “Yaklaşık beş buçuk senedir ‘ha doğdu ha doğacak’ diye beklediğimiz çocuğun birileri tarafından ‘bu çocuk ölüymüş’ diyerek kürtaj edilmesine müsaade edecek ne sabrımız ne de tahammülümüz vardır. 5 sene özel yetkili savcılık tarafından türlü bahanelerle gerçekleştirilemeyen adaletin timsali bu doğum, şehit liderimizin cansız bedenine ilk ev sahipliği yapan Kahramanmaraş'ta ya gerçekleşecek ya da mesulü olan her haneyi taziye evine döndürecektir. Soruşturma sürecine zarar verileceği gerekçesiyle kısılan sesimizin, bu saatten itibaren bir çığlığa dönüşeceğinden kimsenin şüphesi olmasın."

Gelişmelere ilişkin Alperen Ocakları Genel Merkezi'nde il ocak başkanları ile istişare toplantısına katıldıklarını anlatan Solmazgül, “Bütün arkadaşlarımızın kanaati bundan önce, bu konuyla alakalı gösterilen tavırların artık ötesine geçilmesi gerektiği yönünde olmuştur. Arkadaşlarımızın bu kanaatlerini dile getirdikleri istişare neticesinde belli kararlar alınmıştır. İnşallah ilk olarak 30 Mayıs tarihinde Kahramanmaraş Adliyesi'nin önünde takipsizlik kararına itirazımızı sunacağız. Arkasından kararı alınan tepkiler ortaya konacaktır. Ayrıca, Alperen Ocakları adına davaya müdahil olma dilekçesi verilecektir.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar