Ali İsmail Korkmaz'ın muayene iddiası Meclis'e taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Ali İsmail Korkmaz ile polis Mevlüt Saldoğan 3 Haziran 2013 sabahının erken saatlerinde Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde nöbetçi...

Google Haberlere Abone ol
Ali İsmail Korkmaz'ın muayene iddiası Meclis'e taşındı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a "Ali İsmail Korkmaz ile polis Mevlüt Saldoğan 3 Haziran 2013 sabahının erken saatlerinde Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde nöbetçi Doktor Hasan Gülcü tarafından mı muayene edilmişlerdir?" diye sordu.

Meclis Başkanlığına Arınç'ın cevaplaması istemiyle yazılı soru önergesi veren Tanrıkulu, şu soruları yöneltti: "3 Haziran 2013 saat 01.00 sularında Eskişehir'deki Gezi Parkı Gösterileri sırasında yaşanan olaylar sonucunda polis ve siviller tarafından ölümüne dövülen ve 37 gün komada kaldıktan sonra yaşamını kaybeden Ali İsmail Korkmaz ile polis Mevlüt Saldoğan 3 Haziran 2013 sabahının erken saatlerinde Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde nöbetçi Doktor Hasan Gülcü tarafından mı muayene edilmişlerdir?

Ali İsmail Korkmaz’ın hastaneye gittiğinden polis Mevlüt Saldoğan haberdar mı edilmiştir?

3 Haziran sabahın erken saatlerinde Ali İsmail Korkmaz’ı muayene eden Doktor Hasan Gülcü, Ali İsmail Korkmaz’a kas gevşetici ilaç yazarak evine gönderdikten dakikalar sonra Mevlüt Saldoğan’a neden rapor yazmıştır?

Nöbetçi Doktor Hasan Gülcü’ye, Ali İsmail Korkmaz’ın hastaneden bir an önce gönderilmesi ve rapor düzenlememesi yönünde telkinde bulunulmuş mudur?

Doktor Hasan Gülcü, kendisine yapılan telkinler sonucu, Ali İsmail Korkmaz’ın muayenesinde beyin kanaması bulgusuna rastlamasına rağmen beyin kanaması bulgusunu gizlediği iddiası doğru mudur?" CİHAN

Yorumlar