Ala’dan Musul Konsolosluğu açıklaması: Türkiye, üzerine düşeni yapacaktır

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Irak'ın Musul şehrini ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Musul'daki Türk Konsolosluğu'na yaptığı baskınla ilgili, Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla yakından ilgilendiğini ve kısa zamanda açıklama...

Google Haberlere Abone ol
Ala’dan Musul Konsolosluğu açıklaması: Türkiye, üzerine düşeni yapacaktır

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Irak'ın Musul şehrini ele geçiren Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD), Musul'daki Türk Konsolosluğu'na yaptığı baskınla ilgili, Dışişleri Bakanlığı’nın konuyla yakından ilgilendiğini ve kısa zamanda açıklama yapacağını söyledi. Ala, “Türkiye, elbette kendi çıkarları doğrultusunda kendi üzerine düşeni yapacaktır.”dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, 99. Dönem Kaymakamlık Kura Töreni’ne katıldı. Program çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ala, Irak'ın Musul şehrini dün ele geçiren IŞİD, Musul'daki Türk Konsolosluğu'na baskın yaptığı haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Ala, “Bu konuda değerlendirmeler yapılıyor. Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yapacak. Bunun dışındaki açıklamalara itibar etmeyin. Başbakanlığımız da her zaman açıklama yapabilir ama onun dışındaki sosyal medya ve medyanın kendi içerisinde dolaşan haberleri çok fazla değerlendirmeye almadan Dışişleri'nin haberini bekleyin. Türkiye, elbette kendi çıkarları doğrultusunda kendi üzerine düşeni yapacaktır.” ifadelerini kullandı.

“BAYRAĞI İNDİRENİ YAKIN ZAMANDA YAKALAYACAĞIZ”

İçişleri Bakanı Efkan Ala, ayrıca, Diyabakır'da yaşanan protestolar sırasında 2. Taktik Hava Kuvveti Komutanlığı’nda bulunan Türk bayrağını indiren şahsın kimliğini belirleme çalışmalarının yapıldığını söyledi. Yakın zamanda bayrağı indirenin yakalanacağını kaydeden Ala, “Türkiye’de ne zaman işler ciddi bir biçimde doğru şekilde ilerlemeye başlasa bu tür provokasyonlarla karşılaştığımız tarihimizde tecrübeyle sabittir. Bu bizim hiç karşılaşmadığımız durum değildir. Biz provokasyonlar karşısında nasıl bir tutum sergilemesini bilen yöneticileriz. Siz bekleyin. Kısa zamanda biz yakalayacağız ve arkasında ne var ne yok deşifre edeceğiz. Eskisi gibi saklı gizli kalmıyor bu mesele, bu da kalmayacaktır. Çok yakın bir zamanda tespit edip, yakalayıp, kamuoyu ile paylaşacağız. Bir kişinin gözaltı süresi uzatıldı. Ama yakında bekleyin.” açıklamasında bulundu.

“EYLEMCİNİN YAŞI HABERLERİ SPEKÜLASYON”

Bayrağı indirenin yaşı konusunda çıkan haberlerin spekülasyon olduğunu söyleyen Bakan Ala, şöyle dedi: “Gazetelerde yaşıyla ilgili benim bildiğim kadarıyla yaş telaffuzunda bulunmadık. Diğerleri de spekülasyon. Böyle bir şey söylemedik. Elimizde yeterli done var. İnşallah kısa zamanda yakalarız.”

CİHAN

Yorumlar