Aksünger: TİB MİT'in taşeronudur, MİT Başbakan'ın arka bahçesi haline getirildi

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, "Türk Telekom, eşittir TİB olmuştur. TİB, artık MİT'in taşeronudur. MİT, Başbakan'ın arka bahçesi haline getirilmiştir." dedi.Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Aksünger; hükümetin,...

Google Haberlere Abone ol
Aksünger: TİB MİT'in taşeronudur, MİT Başbakan'ın arka bahçesi haline getirildi

CHP İzmir Milletvekili Erdal Aksünger, "Türk Telekom, eşittir TİB olmuştur. TİB, artık MİT'in taşeronudur. MİT, Başbakan'ın arka bahçesi haline getirilmiştir." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Milletvekili Aksünger; hükümetin, internet ve sosyal medyayı zapturapt altına almak için düzenleme yaptığını ifade etti. İktidarın, 12 hakimle Erişim Sağlayıcıları Birliği'nin tüzüğünü hazırladığını, birlik tarafından hazırlanan tüzüğün ise kabul edilmediğini anlatan Aksünger, Türk Telekom'un yeni bir şartname hazırladığını da kaydetti.

Aksünger, şöyle dedi: "Diyorlar ki 'şöyle şöyle cihazlar alacaksınız, bütün ülkenin haberleşmesini internet üzerinden takip edeceksiniz. Kişinin hangi siteye girdiğini bulacaksınız, bana da bildireceksiniz. Mesajlaşmaları takip edeceksiniz.' Bu, şu demek; bütün ülkeyi faşist ve diktatörce yönetmeye çalışan Başbakan'ın emriyle bu ülkede kimin kime ne söylediğini takip etmek demektir."

"İçeride kendi vatandaşından bu kadar korkan devlet, keşke dışarıdakilere bu kadar tedbir alabilse." diyen Aksünger, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın istifa etmesini istedi. TİB'de 15 Ocak'ta operasyon yapıldığını, bütün üst ve orta düzey yöneticilerin görevden alındığını anlatan Aksünger, kurumdaki daire başkanlarının bilgisayarlarına el konularak ya MİT'e ya da bilinmeyen bir yere götürüldüğünü savundu.

MİT görevlilerinin, o kişilerin şifrelerini zorla aldıklarını anlatan Aksünger, "Başbakan, bütün adamlarını TİB'e yerleştirdi. Bu iş 2 Haziran'a kadar böyle sürdü ve 2 Haziran'da ilginç bir operasyon yapıldı. TİB'e baskın yapıldı, bütün makinelere yeniden el konuldu ve başka yerlere götürüldü. İmajlarının alınıp alınmadığını, ilk operasyonda olduğu gibi kimse bilmiyordu. O makineler boşaltıldı ama bilmiyorlardı ki acaba, ondan önce kimler bu bilgileri alıp bir yerlere götürdü. Bu bilgilerden en basiti ne olabilir? Acaba İsviçre bankalarındaki hesaplarla ilgili telefon trafiği var mıydı? Önümüzdeki süreçte bunlar ortaya çıkacak." şeklinde konuştu.

"Türk Telekom, eşittir TİB olmuştur. TİB, artık MİT'in taşeronudur. MİT, Başbakan'ın arka bahçesi haline getirilmiştir." diyen Aksünger, bu konularda yasal olmayan ilişkiler içinde olanların yargılanması için girişimde bulunacaklarını ifade etti. Emniyette kozmik oda iddialarıyla ilgili bir soruya karşılık Aksünger, "Son beş yılda baskıcı bir şekilde özel sektörün üzerine gittiklerini gördük. Bu, diktatörce ve faşist bir uygulamadır. Eskiden gizli yapılıyordu. Özellikle belediyelere, şirketlere; Koç, Doğan gibi şirketlere mali baskı vardı. Şimdi emniyet ve maliye üzerinden gidilebileceğini görüyoruz." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar