Akşener: Derin bir nefes almak için AKP'nin oylarının aşağı çekilmesi lazım

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, "31 Mart gününü kardeş kavgasının yaşanmadığı, derin bir nefes alıp 'oh' dediğimiz bir şekilde sürdürmek istiyorsak, sayın Başbakanın partisinin oylarının aşağı çekilmesi lazım.

Google Haberlere Abone ol
Akşener: Derin bir nefes almak için AKP'nin oylarının aşağı çekilmesi lazım

TBMM Başkanvekili ve MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, "31 Mart gününü kardeş kavgasının yaşanmadığı, derin bir nefes alıp 'oh' dediğimiz bir şekilde sürdürmek istiyorsak, sayın Başbakanın partisinin oylarının aşağı çekilmesi lazım." dedi.

Akşener, Kocaeli Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (KASİAD) ziyaret etti. Meral Akşener'i KASİAD'a gelişinde MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Saffet Sancaklı ve KASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Karaman karşıladı. Akşener, ziyaretinde KASİAD üyelerine bir konuşma yaptı. Türkiye'nin ilk defa bir yerel seçime, Başbakanın eliyle dilim dilim ayrışarak girdiğini belirten Akşener, "Sayın Başbakan'ın yerel seçimlerde mutlaka uyarılması lazım. Şahsından bahsediyorum. Yanındaki insanları o kadar korkuttu ki, bunları söyleyecek kimse kalmadı." diye konuştu.

Akşener, şöyle devam etti: "30 Mart belediye seçimi. Her şey normal şartlarda devam etseydi, biz burada belediye başkan adaylarımızı ve ilçe belediye adaylarımızın anlattığı projeleri konuşacaktık ve bir seçim kampanyası olması gerekiyordu. 30 Mart'ın bir başka özelliği de var. Türkiye ilk defa bir yerel seçime Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanı eliyle dilim dilim ayrışarak giriyor. 30 Mart'ın MHP açısından olumlu değerlendirilmesini özellikle rica etmek için buradayım. Sadece yerel seçim olsaydı Saffet başkanın projelerini konuşacaktık ve ben sizden onun için oy isteyecektim. Bu şehrin çocuğu olarak bana biraz sempatiniz varsa destekleyin diyecektim. Onu gene diyorum."

Başbakan Erdoğan'ın ayrıştırıcı bir tavır sergilediğinin altını çizen Akşener, "İşadamlarısınız. Sizi de böldü ama üreten ihracat, istihdam yaratan insanlarsınız. Takip ettiğiniz ekonomik istikrardır. Başbakanın agresif, ayrıştıcı tutumuna karşılık sayın Bahçeli'nin seçim sandıklarını tarif ediyor tavrı olmamış olsaydı ve sayın Başbakanın ortaya koyduğu o dili benimsemiş olması halinde dolar uçar, euro fırlar giderdi. Ekonomik istikrarın devam etmesi sayın Bahçeli ve MHP sayesindedir." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ın yerel seçimlerde mutlaka uyarılması gerektiğini kaydeden Akşener, şöyle konuştu: "Şahsından bahsediyorum. Yanındaki insanları o kadar korkuttu ki bunları söyleyecek kimse kalmadı. 31 Mart gününü kardeş kavgasının yaşanmadığı derin bir nefes alıp oh dediğimiz bir şekilde sürdürmek istiyorsak, sayın Başbakanın partisinin oylarının aşağı çekilmesi lazım. Sayın Bahçeli'nin koyduğu bu tavrın tasvip görmesi lazım ki alternatif olsun. "

Akşener, ziyaretin ardından Kandıra ilçesine gitti. CİHAN

Yorumlar