Akdoğan: 17 Aralık'ta başarılı olsalardı...

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "17 Aralık'ta başarılı olsalardı, Türkiye'yi esir alacaklardı" dedi

Google Haberlere Abone ol
Akdoğan: 17 Aralık'ta başarılı olsalardı...

 

 

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Bunlar (Paralel Yapı) 17 Aralık'ta, bu bir darbe girişimidir, başarılı olsalardı, Türkiye'yi esir alacaklardı. Daha önce de Türkiye'de darbeler oldu, her türlüsü. Amaç bir partiyi alaşağı etmekti, 28 Şubat'ta Refah Partisi'ni hükümetten indirdiler, düşürdüler. Her darbenin farklı amacı oldu. Ama bu kadar kapsamlısı, tehlikelisi olmadı." dedi.

Akdoğan, Gölbaşı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti Daraltılmış İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Verdikleri mücadelede Paralel Yapı, PKK, PYD, YPG gibi terör örgütlerinin Türkiye'ye saldırıya geçtiğini belirten Akdoğan, bunların arkasında Paralel Yapı olduğunu ve onun da terör örgütleri ile işbirliği içinde bulunduğunu söyledi.

Akdoğan, "Pensilvanya'da beddua ediyor, Kandildekiler 'amin' diyor. Kandil eylem talimatı veriyor, bu taraftan alkış sesleri geliyor. Bu, kirli bir işbirliğidir ve bunlar hepsi aynı amaca hizmet ediyorlar. Onun için diyorum ki, terörle mücadeleyle başarılı olabilmemiz için Paralel Yapıyla mücadele de çok önemli." dedi.

Paralel Yapının dünyanın neresinde olursa olsun, Türkiye karşıtı her yapının yanında saf tuttuğunun altını çizen Akdoğan, bu yapının Türkiye düşmanlarıyla kol kola hareket ettiğini söyledi.

Paralel Yapıya yönelik operasyonlara gelen eleştirilere de değinen Akdoğan, sözlerine şöyle devam etti: Merhametten maraz doğar. Bunlar, 17 Aralık'ta, bu bir darbe girişimidir, başarılı olsalardı Türkiye'yi esir alacaklardı. Daha önce de Türkiye'de darbeler oldu, her türlüsü. Amaç bir partiyi alaşağı etmekti, 28 Şubat'ta Refah Partisi'ni hükümetten indirdiler, düşürdüler. Her darbenin farklı amacı oldu. Ama bu kadar kapsamlısı, tehlikelisi olmadı. Bunların amacı sadece bir partiyi devirmek değildi, devleti devirmekti, Türkiye'yi esaret altına almaktı. Onun için MİT'i ele geçirmeye çalıştılar, yargıyı, emniyeti ele geçirmeye çalıştılar. Kim varsa bir şekilde içini boşaltıp ele geçirmeye çalıştılar.

Yorumlar