Akçay: Torba tasarılarla iktidar partisi bir tilki gibi tavuk kümesine girmekte

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, torba tasarılarla adeta iktidar partisinin bir tilki gibi tavuk kümesine girdiğini belirterek, "En son betimleyeceğimiz tavuk kümesine giren bir tilki gibi, her sene Haziran torbaları getirilerek Türkiye’yi hukuk...

Google Haberlere Abone ol
Akçay: Torba tasarılarla iktidar partisi bir tilki gibi tavuk kümesine girmekte

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, torba tasarılarla adeta iktidar partisinin bir tilki gibi tavuk kümesine girdiğini belirterek, "En son betimleyeceğimiz tavuk kümesine giren bir tilki gibi, her sene Haziran torbaları getirilerek Türkiye’yi hukuk bakımından, siyasi bakımdan, ekonomi bakımından, hak ve adalet bakımından mahveden düzenlemeler getirmektedir." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nun MHP’li üyeleri, Manisa Milletvekili Erkan Akçay ve Sümer Oral ile Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal, 38 gün boyunca Adalet ve Kalkınma Partisi’nin çoğulcu dayatmasıyla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti. Torbanın harara döndüğünü hatta hangara döndüğünü dile getiren Günal, 61 ile başlayıp 149 maddeye ulaştığını ifade etti.

Soma diye içinde bir takım rant maddeleri, hukuku hiçe sayan, hukuk devletini ayaklar altına alan maddelerin eklendiğini anlatan Günal, haram ile helalin birbirine karıştırıldığını vurguladı. Haramı yutturmak için içine bir parmak helal konduğunu veya zehiri yutturmak için bir parmak bal karıştırıldığını ifade eden Günal; hukuk devletinin ayaklar altına alındığını, hukuksuzluğun hakim olduğunu vurguladı. Meclis'in fonksiyonunun da Adalet ve Kalkınma Partisi’nin yaptığı hukuksuzlukları, yolsuzlukların üstünü örtmek için yasal kılıf hazırlama haline geldiğine dikkat çeken Günal, tek adam diktatörlüğüne hızla ilerleyen bir Türkiye olduğunu söyledi.

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, komisyonda konulan tepkinin yerinde olduğunu kaydetti. AK Parti’nin sunduğu önergeyi vekilin elinden aldığını ancak yırtmadığını, hatıra olarak sakladığını belirten Akçay, önergeyi basın mensuplarına gösterdi.

Akçay, "Bu torba tasarılarla adeta iktidar partisi bir tilki gibi tavuk kümesine girmektedir. En son betimleyeceğimiz tavuk kümesine giren bir tilki gibi her sene Haziran torbaları getirilerek Türkiye’yi hukuk bakımından, siyasi bakımdan, ekonomi bakımından, hak ve adalet bakımından mahveden düzenlemeler getirmektedir. Böylelikle kamu, devlet ve toplum hayatımız büyük yaralar almaktadır." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar