Akaydın'dan Antalya'ya gelecek Başbakan'a üç soru

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, siyasete ilk atıldığı yıllarda ayakkabısının altının delik olmasıyla övündüğünü iddia ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Antalya ziyareti öncesi üç sorusu olduğunu kaydetti.

Google Haberlere Abone ol
Akaydın'dan Antalya'ya gelecek Başbakan'a üç soru

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, siyasete ilk atıldığı yıllarda ayakkabısının altının delik olmasıyla övündüğünü iddia ettiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Antalya ziyareti öncesi üç sorusu olduğunu kaydetti.

Başbakan hafta sona Antalya'da olacak. 15 Mart Cumartesi günü partisinin Kepez Erdal Öner Spor Salonu önünde düzenleyeceği mitingde konuşacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 17 Aralık 2013'ten bu yana yolsuzluk ve rüşvet iddialarının yakasını bırakmadığını belirttiği Başbakan'a, Antalya'yı ziyareti öncesinde üç sorusu olduğunu söyledi.
    
    Başbakan'ın öfke kontrolünün kötü olduğunu belirten Akaydın, "Size bu konuda, öfkenizi kontrol edebilmeniz için yardımcı olmaya talibim." dedi. Akaydın, ilk sorusunun, "Konuşmalarınızda, neden halkı bu kadar ötekileştiriyorsunuz? Halkın değişik katmanlarını birbirinden ayrıştırıyorsunuz?" olduğunu ifade etti.

    Başbakan'ın siyasete atıldığı yıllarda altı delik pabuç ile dolaşmayı övünerek anlattığını aktaran Akaydın ikinci sorusunu ise "Bugün görüldüğü kadarıyla bu, 20 yılda tüm akraba ve hısımlarınızla birlikte çok ciddi bir mal varlığı artışı var. Bunun toplam miktarı ne kadar ve bu artışı ne ile izah ediyorsunuz?" şeklinde yöneltti.

    Erdoğan'ın her yerde kişi başına düşen milli geliri 3 bin dolardan 11 bin dolara çıkardığını söylediğini hatırlatan Akaydın üçüncü sorusunu da şu şekilde ifade etti: "Gerçekten ben buna, doğru söylediğinize inanıyorum. Her gittiğim yerde halka soruyorum: 'Son 10-12 sene içinde sizin hanenize giren gelirde dört katına yakın artış oldu mu?' Özellikle çiftçi, işçi, emekçi ve emekli kesimleri 'değil dört kat artış, eksilme bile oldu' diyorlar. Bunu nasıl izah ediyorsunuz? Bu para arttıysa, milli gelir hangi kesimlerin cebinde? Halkın cebinde olmadığı çok net ortada."

"BAŞBAKAN'IN SÖZLERİ TUTARLI VE İNANDIRICI DEĞİL"

Başbakan'ın yolsuzluk ve rüşveti örtmeye çalıştığını savunan Mustafa Akaydın, çelişkilerle dolu sözlerini inandırıcı bulmadığını vurgulayarak, "Üç yıl önce seçimlerde bir haber düştü, 'PKK ile görüşen şerefsizdir' dedi. Seçim bittikten sonra PKK ile görüştüğü açık açık ortaya çıktı. Bu çok büyük çelişkilerden birisi. 'Paralel devlet' diye bir şey çıkardı ortaya. Üç gün öncesine kadar sen değil miydin 'Ne istediyseniz yaptık' diyen, paralel devletle ilgili. Şimdi birden bire bu hızlı dönüşün inandırıcılığı var mı? Yok. Demek ki başta bilmediğimiz bir şeyler var. Bunu izah etmesi lazım Sayın Başbakan'ın. Hiçbirisi tutarlı değil." ifadelerini kullandı.

"BAŞBAKAN NEFRET SUÇU İŞLİYOR"

Gidişatın AKP için iyi olmadığını ve oylarında düşüş beklediğini kaydeden Akaydın, Başbakan'ın kullandığı dili ise 'ahlaki' bulmadığını dile getirerek, "Başbakan tavrında ve üslubunda daima toplumu ötekileştirici konuşuyor. Yani bir anlamda nefret suçu dediğimiz suçu işliyor konuşmalarında." dedi. CİHAN

Yorumlar