AK Partili'den, 'hırsız' vurgusu yapan adayın minibüsüne saldırı girişimi

Denizli’de büyükşehir belediye başkanlığına bağımsız aday olan Av. Muhammed İkbal Çil’in 'Müslüman Hırsız Değildir' yazısının yer aldığı seçim minibüsü, AK Partililerin saldırı girişimine maruz kalıyor.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili'den, 'hırsız' vurgusu yapan adayın minibüsüne saldırı girişimi

Denizli’de büyükşehir belediye başkanlığına bağımsız aday olan Av. Muhammed İkbal Çil’in 'Müslüman Hırsız Değildir' yazısının yer aldığı seçim minibüsü, AK Partililerin saldırı girişimine maruz kalıyor. Çil’in seçim minibüsüne bir AK Partili tarafından yapılan son saldırı girişimi Lise Caddesi’ndesi Çatalçeşme Oda Tiyatrosu karşısında bulunan otobüs durağı yanında meydana geldi. Çil’in seçim minibüsünün önüne geçerek durduran bir partili, aday tanıtımı yapan Mahir Kırgil’i partileri aleyhinde anons yapmaması için tehdit etmesi bir esnafın çektiği cep telefonu kamerasıyla görüntülendi. Olay anını çeken esnafı da çekmemesi için tehdit eden partili, Kırgil’le tartıştığı esnada işadamı ve eski Denizlispor yöneticisi Haluk Lenger araya girerek, muhtemel bir kavgayı önledi. Olayla ilgili konuşan AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki de bu seçimin önceki seçimlere benzemediğini ileri sürdü.

"AK PARTİ’NİN YOLSUZLUKLARINI DİLE GETİRMEK SUÇ GİBİ GÖSTERİLİYOR"

Avukat bağımsız aday Çil, kendilerinin sahipsiz zannedilerek AK Partililerin zaman zaman bu tür girişimlerine maruz kaldıklarını, ancak kendisini yıldıramayacaklarını belirtti. Çil, “Biz ülkemizdeki yolsuzlukları dile getirmek için, yerelde de bunun önüne geçmek için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduk. Seçim çerçevesinde propaganda amaçlı araçlarımız ve ekibimiz dolaşmaktadır. Bu noktada ve Bayramyeri’nde ekimize AKP’li kişilerce ‘neden AKP hakkında olumsuz beyanlarda bulunuyorsunuz’ şeklinde sözlü ve fiili saldırı olmuştur. Artı bir tehdit şeklinde de beyanlar olmuştur.” dedi.

Kendisinin bağımsız aday olmasının hazmedilemediğini dile getiren Çil, şunları söyledi: “Demokrasinin gerekliliğini hazmedemeyen kişiler olduğunu düşünüyoruz. Bizim bu konuda emniyet güçlerinin takipçisi olacağı yönünde inancımız sonsuzdur. Tabi ki bu tür saldırılar bizi yolumuzdan alıkoymayacak. Ben bir hukukçu olarak ülkemizin içinde bulunduğu hukuksuzlukları dile getiriyorum. Yargıya müdahale, rüşvet, yolsuzluk biz bunları dile getiriyoruz. Hepsi normal, ülkemizin içinde bulunduğu olumsuzlukları anlatan sloganlardır. Sebebini ben de bilemiyorum, hazmedemeyen kişiler olduğunu düşünüyorum. Bağımsızız, biz kendi irademizle bu yola baş koyduk. Sahipsiz görülüyoruz herhalde.”

Bağımsız aday Çil’in seçim minibüsünde anons çeken Kırgil de kendisine ‘Siz AKP’yi kötülüyorsunuz, senle sonra görüşeceğiz’ diye tehdit edildiğini söyledi. Fiili saldırıdan bir esnafın görüntü çekmesi üzerine kurtulduğunu belirten Kırgil, “Eğer orada bir suç unsuru varsa hiçbir kurum kendini zaten savunmasız görmez. Gider hakkımızda suç duyurusunda bulunur. Biz öyle yapacağız. Şahsıma yapılan fiili saldırıyı buradan suç duyurusu olarak yetkililere bildiriyorum.” şeklinde konuştu.

"HERKES ETTİĞİNİN HESABINI SANDIKTA CEZASINI ÇEKECEK"

Olaya şahit olan ve kavgayı önleyen işadamı Lenger de Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiğini belirterek, bağımsız adayı tanımamasına rağmen yapılanı içine sindiremediği için araya girdiğini vurguladı. Lenger, “Ben kendisine yakıştıramadım. Doğru bildiğini herkes söyleyecek. Herkes ettiğinin hesabını sandıkta cezasını çekecek. Bunu kabullenmek zorundalar. İyi yaptıysa alkışlanırsın, kötü yaptıysan sandıkta cezasını çekersin. Buna şimdiden hazırlıklı olmaları lazım diye düşünüyorum. Burada hiç kimse fevri hareketlere girmesin. Türkiye şu anda hassas bir süreçten geçiyor.” ifadelerini kullandı.

AK PARTİ İL BAŞKANI ÖRKİ: ORTALIĞI KİRLENDİRİYORLAR, BAŞÖRTÜSÜYLE CHP’YE OY İSTİYORLAR

Partililerin bağımsız adaya saldırılarıyla ilgili Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katıldığı ‘Sandık Kurulu Toplantısı’nda konuşan AK Parti Denizli İl Başkanı Örki de bu seçimin önceki seçimlere benzemediğini anlattı. Bu seçimin epeyce farklı olduğunu, ‘Sizler de bu işin içerisindesiniz’ diyen Örki, “Bağımsız adaylardan bir tanesi almış eline mikrofonu, ağzına gelen bütün hakaretleri, bütün iftiraları ardı arkasına sıralıyor. Hiç utanmaları yok. Mikrofonu eline alıyor ve bu mikrofonla, tabi dilin kemiği yok ya ağzına ne gelirse adeta ortalığı kirlendiriyor. Yine haberler geliyor. Birileri dolaşıyor kapı kapı ‘AK Parti'ye oy vermeyin’ ya kime oy verelim ‘Efendim CHP’ye oy verin’. Bunu söyleyen kim biliyor musunuz? Bunu söyleyen başında başörtüsüyle devlet memurluğu yapan bir ablamız.” CİHAN

Yorumlar