AK Partili Güldal Akşit: Tanrı O’nu insanların içinden seçmişti

AK Parti Kadın Kolları tarafından genel merkezde Kutlu Doğum programı düzenlendi. İlahilerin söylendiği programda konuşma yapan eski bakan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Hz.

Google Haberlere Abone ol
AK Partili Güldal Akşit: Tanrı O’nu insanların içinden seçmişti

AK Parti Kadın Kolları tarafından genel merkezde Kutlu Doğum programı düzenlendi. İlahilerin söylendiği programda konuşma yapan eski bakan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Hz. Muhammed (SAV) ile ilgili, "Tanrı O'nu insanlar içinden seçmişti" ifadelerini kullandı.

AK Parti genel merkezde konferans salonunda gerçekleşen Kutlu Doğum programına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu, AK Partili bakan ve milletvekili eşleri katıldı. Kokteyl salonundaki ikramın ardından başlayan etkinlikte sanatçı Sedat Uçan ilahi söyledi. Bakan İslam ve diğer katılımcıların ilahilere zaman zaman eşlik ettiği gözlendi. İlahilerin ardından sahneye eski bakan ve AK Parti Kadın Kolları Başkanı Akşit geldi. Akşit, Emine Erdoğan’ın programa neden katılamadığını anlattıktan sonra günün anlam ve önemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Akşit konuşmasına şöyle devam etti: "Peygamber Efendimiz insanların yoldan çıktığı iyi ile kötüyü ayırt edemediği dönemde alemlere rahmet olarak gönderilmişti. İslam’ın çağlar üstü mesajını taşıyan yüce kitabımız da onun aracılığı ile insanlığa tebliğ edilmişti. Yüce bir varlıktı. İnsanların içinden seçmişti Tanrı O’nu. O bambaşka hizmetlerle bize çok şey öğretmişti. O insanların en hayırlısıydı."

Bakan Ayşenur İslam ise "Çok anlamlı bir haftanın içindeyiz. Yolumuzu yoluna uydurmaya çalıştığımız kainatın en değerli varlığı efendimizin doğduğu günleri kutluyoruz. Bu günlerin acılar içinde olan coğrafyamıza hayırlar getirmesini diliyoruz." ifadelerini kullandı.

Etkinlikte Hz. Muhammed ile ilgili konferans veren Nihat Hatipoğlu da Hz. Peygamber’in (SAV) hayatını ve örnek kişiliğini anlattı.
CİHAN

Yorumlar