AK Parti'den istifa eden Bingöl Belediye Başkanı SP'den aday

AK Parti'den istifa eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yerel seçimlerde Saadet Partisi'nden (SP) belediye başkan adayı olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den istifa eden Bingöl Belediye Başkanı SP'den aday

AK Parti'den istifa eden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, yerel seçimlerde Saadet Partisi'nden (SP) belediye başkan adayı olduğunu açıkladı. Atalay, Bingöl halkının dayatmalara karşı hep dik durduğunu ifade ederek, '' Referandumlarda, seçimlerde Bingöl halkı tavrını haktan yana, adaletten yana koydu. '' dedi.

2009 seçimleri öncesinde vermiş olduğu taahhütlerin yüzde 90'lık kısmını yerine getirdiğini belirten başkan Atalay, '' Müminin en önemli vasıflarından biri nedir? Verdiği sözde durmasıdır. Ve oraya baktığınız zaman Allah'ın izni ile yüzde 90'nın üzerinde bir gerçekleşme olduğunu göreceksiniz. Biz neyi söz verdiysek, Allah'ın izni ile onu yaptık. Aziz hemşehrilerim, ben sizlere vermiş olduğum sözü, Allah'a şükür büyük oranda yaptım. Yeniden göreve talibim. '' diye konuştu.

Bazılarının paraşütle memleketin başına geldiğini ve yeni birisini daha paraşütle getirmek istediklerini belirten Atalay, '' Bingöl halkını bir yığından ibaret gördüler. Haşa Bingöl halkı hiçbir zaman yığın değildi. Bingöl halkı Kenan Evren'in cuntasına karşı dimdik ayakta durarak Türkiye’de en yüksek hayır oyunu verdi ve yine Bingöl halkı bütün siyasi seçimlerde dayatmalara karşı her türlü tavrını mertçe delikanlıca ortaya koydu ve Türkiye'de ses getirdi. Bütün referandumlarda bütün seçimlerde Bingöl tavrını haktan yana adaletten yana koydu. '' dedi.

Vatandaşlara nereden aday olmam gerektiğini sordum diyen Atalay, '' Bana dediler ki Hakk'a hukuka ezelden beri riayet eden bir parti var. Bu memlekette, bu ülkede Saadet Partisi'nden aday ol dediler. Cuma, hayırlı gündür. Cuma namazından sonra hayırlı bir başlangıç yapalım, hayırlı işlerde acele ediniz ölçüsüne riayet edelim diye, buraya geldik ve burada adaylığımı sizlere ilan ediyoruz. Kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına, her görüşten insana, bir tek söz söylüyorum. Allah için şu Bingöl'de devam eden bu hizmet sürecini kesintiye uğratmasınlar. Buna müsaade etmeyelim. Buna fırsat vermeyelim. '' dedi.

SP Genel Merkez Teşkilat Başkanı Hasan Bitmez ise Bingöl'ün referandumlarda sürekli dik bir duruş sergilediğini ifade ederek, '' Bingöl'ün bundan 30 yıl önce 'hayır' dediği anayasayı, bugün Meclis'te bulunan partilerin tamamı bir araya gelerek değiştirememiştir. Türkiyemiz 30 yıl kaybetmiştir. İnşallah 30 Mart'ta bu 30 yılın telafisini yapacak bir sonucu sandığa oylarınızla nakşedeceksiniz." ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar