AK Parti'den dokunulmazlık açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, dokunulmazlıklara saygı duyduklarını ancak kimsenin PKK üyesi gibi de davranamayacağını söyledi

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'den dokunulmazlık açıklaması

AK Parti Sözcüsü Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Çelik, dokunulmazlıklar konusuna da değindi. 

Çelik, dokunulmazlıkların kaldırılması noktasındaki kriterin ne olacağıyla AK Parti'nin gündeminde milletvekillerinin tutuksuz yargılanmasına dair bir çalışma olup olmadığının sorulması üzerine şöyle cevap verdi:

Bu konu zaten düzenlenmiş bir konu. Bununla ilgili bir çalışma ya da bir gündem yok. Dokunulmazlık kaldırıldığı zaman sürecin nasıl işleyeceğiyle ilgili düzenleme açık. Fakat dokunulmazlık meselesinde şöyle bir şey söz konusu değil. Partilerin grup kararı alması gibi bir şey yok. Dokunulmazlık demokratik bir kazanımdır. Eğer bunu birileri demokratik siyasetin korunması için verilmiş bu hakkı terörün, katillerin himaye edilmesi için kullanıyorsa kuşkusuz onlar parlamentonun şerefini kirleten bir tutum içine girmektedirler. Anayasa etiği kuşkusuz bunun karşısında sessiz kalmamamız gerektiğini söylüyor. Ama bu ne şekilde olur, parlamento buna hangi gündemle karar verir bu usule komisyonların başkanları karar verecek. Biz parlamentoların dokunulmazlıkları demokratik güvence olarak tarih içerisinde ortaya çıkaran bu kazanımlarına saygı duyuyoruz. Ama teröre destek vermek bunun istisnasıdır. Hiç kimse katilleri himaye edemez. Hiç kimse PKK'nın bir unsuru, üyesi gibi çalışamaz. Ona eylemli destek verme tutumu içinde olamaz. 

Yorumlar