AK Parti'de 'tuzluk' sızıntısına karşı önlem

AK Parti, genel seçimlerde ‘tuzluk aday' sürprizi yaşamamak için özel önlemler aldı.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti'de 'tuzluk' sızıntısına karşı önlem

Temayül yoklamasının peşinden mülakatlarda adaylara ‘paralel bina ve bu yapıya karşı yürütülen mücadele’ye ait görüşleri de soruluyor. Aday olmak isteyenlerin enlem yapıyla bağlantılı olup bulunmadığı belirleniyor.

AK Parti Genel Merkezi’nde süren mülakatlarda “tuzluk aday” için hususi önlemler alınıyor. Temayül sonuçlarının peşinden mülakatlara geçen parti yönetimi, ikinci bir “tuzluk vekil” sürpriziyle karşılaşmamak için tedbiri baştan almaya başladı.

Paralel binanın AK Parti’ye sızmak için 7 Haziran seçimlerini kullanacağı bilgisi üstüne parti yönetimi işi baştan hummalı tutuyor. Aday adaylarını temayül yoklamasından sonra mülakata doğal tutan parti yönetimi burada enlem sızıntıları engelleyecek. Saha ve kamuoyu çalışmalarını yürütecek bulunan meslek komisyonları, adayların enlem bina ile bağlantılarının olup olmadığını belirleyecek. Üst Komisyon ise enlem binanın belirleme edilen isimlerini namzet göstermeyerek yollarını ayıracak.

SIZINTIYA SORU BARİYERİ

Mülakatlarda namzet adaylarına 10 ile 25 dakika içinde değişen senelerde sorular yöneltiliyor. Her namzet öncelikle kendisini tanıtarak mülakata giriyor ve komisyon üyelerinin sorularını yanıtlıyor. Komisyon üyelerinin üstünde hasasiyetle durduğu bir başka konu ise enlem bina oldu. Komisyon üyeleri namzet adaylarına “Paralel bina ve bu yapıya karşı yürütülen mücadele” meselesi için görüş ve düşüncelerini öğrenmek için muhtelif sorular yöneltiyor.

4 AŞAMALI SİSTEM

Paralel binanın sızmalarına karşı önlemlerini branş AK Parti’de, bu iki evreden geçen namzet adaylarının üçüncü evrede fasıla komisyonlarca anket ve sektör çalışmalarıyla potansiyelleri belirleniyor. Son etap bulunan Üst Komisyon ilk üç evreden gelen neticeleri değerlendirerek partinin mebus adaylarını belirliyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar