AK Parti CHP'ye yeni teklifini sundu

AK Parti, dokunulmazlıkların kaldırılması yöntemine ilişkin hazırladığı anayasa değişikliğine yönelik kanun teklifini, CHP'ye götürdü. Teklife göre, kanun yürürlüğe girdiği tarihte, Cumhuriyet savcılıklarından ve mahkemelerden Adalet Bakanlığına, Başbakanlığa, TBMM Başkanlığına, TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyon Başkanlığına gelmiş fezlekeleri bulunan milletvekilleri için dokunulmazlık hükmü uygulanmayacak.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti CHP'ye yeni teklifini sundu

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, dokunulmazlıklar konusunu görüşmek için Meclis'te bir araya geldi.

CHP Grup Başkanlığında yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bostancı, AK Parti olarak 3 muhalefet partisinin grup başkanvekillerini ziyaret ederek dokunulmazlıkları düzenleyen Anayasa'nın 83. maddesine ilişkin bir teklifte bulunduklarını anımsattı.

Bostancı, AK Parti'nin teklifinin ardından CHP'nin mukabil bir teklifle, 3 alternatifte bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Geçmiş teklifimizden farkı şu; Meclise intikal etmiş olan fezlekelerden söz etmiştik, daha sonra Adalet Bakanlığı ve Başbakanlıkta kimi fezlekeler alıkonulabilir mi, idarenin buna ilişkin ayrı bir tasarrufu olabilir mi kaygısını gördük. Bunu da öngörmek için Başbakanlığa ve Adalet Bakanlığına intikal etmiş olan tüm fezlekeler dahil bu teklifimizin Meclisten geçmesinin ardından Meclis Başkanlığında, Komisyonlarda olanlar dahi tüm fezlekelere ilişkin bir düzenleme yapmış oluyoruz."

TEKLİF KILIÇDAROĞLU'NA İLETİLDİ

CHP Grup Başkanvekili Özel de gazetecilere yaptığı açıklamada, sunulan teklifi Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na ilettiklerini vurgulayarak, partinin yetkili organlarında görüşüldükten sonra, çok zaman geçirmeden AK Parti'ye görüşlerini sunacaklarını kaydetti.

AK Parti'nin, teklifinde ısrarlı olması halinde CHP'nin tutumunun sorulmasına Özel, "CHP, AK Parti'nin biraz revize ettiği ama bizim beklentimizin çok gerisinde olan bu teklifine karşı nasıl bir yanıt vereceğimiz, yetkili kurulun alacağı karar. Onu, önümüzdeki günlerde ileteceğiz." karşılığını verdi.

Yorumlar