AK Parti 1 Mart'ta elektronik imzaya geçecek

AK Parti'de yeni dönem başlıyor. AKBELGE sistemiyle resmi belgeler çok daha hızlı ilgili yerlere ulaştırılacak.

Google Haberlere Abone ol
AK Parti 1 Mart'ta elektronik imzaya geçecek

AK Parti Ar-Ge'den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, AK Parti'de 1 Marttan itibaren elektronik imzaya geçileceğini belirterek, "AKBELGE adını verdiğimiz elektronik imza sistemiyle resmi belgeler, tek bir tuşla 81 il ve 970 ilçeye anında dağıtılacak" dedi.

Erdem, AK Parti Genel Merkezi'nde, İl Ar-Ge Başkanlarına yönelik düzenlenen elektronik vesika İdare sistemi eğitim toplantısında, Ar-Ge Başkanlığı şekilde bilişim sistemlerini parti bünyesinde en fazla fazla biçimde kullandıklarını, 2009'dan itibaren AKBİS adlı program üstünden seçim ve Örgüt çalışmaları konusu için mahalli yönetimlerle iletişim sağladıklarını anlattı.

AK Parti'nin teknolojiyi iyi kullandığı mühim sahalardan birinin de 50 bin ten kapasiteli kütüphane olduğunu dile getiren Erdem, burada oldukça çok kütüphaneyle kıyaslanamayacak teknolojinin kullanıldığını ve kütüphaneciliğin Ar-Ge'sinin yapıldığını söyledi.

Erdem, 2 ay evvela denemeye aldıkları elektronik vesika İdare sisteminin, 1 Mart sebebiyle yaşama geçirileceğini belirterek, "Bu tarihten itibaren AK Parti, bundan sonra bütün yazışmalarını elektronik ortamda yapacak" dedi.

Erdem, "AKBELGE" adını verdikleri elektronik vesika İdare sistemi projesinin, belgelerin içeriği, formatı ve nitelikleri korunarak belgenin hazırlanma evresinden tasfiye edilene kadar geçen vakit bünyesinde elektronik ortamda yönetilmesini sağlayacağını bildirdi.

Partisinin mühim özelliklerden birinin teknolojiyi ve bilimi fazla fazla iyi kullanmak olduğunu anlatım eden Erdem, "Özel bu sektörün yeterince kullanmadığı bu sistemi, bu programla müşterek yaşama geçirmiş oluyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

AKBELGE'nin yazışmalarda pek fazla fazla yarar sağlayacağına gösteren Erdem, düzene ait şu ayrıntıları verdi:

"AKBELGE ile elektronik imzanın atılmasının peşinden tek bir tuşla 81 ile ve 970 ilçeye dağıtımı anında yapılacak. Hem vakit hem ekonomik şekilde iri avantajlar sağlayacak. Bu sistemle kağıda bağımlılığımız ortadan kalkacak. Ciddi bir vakit ve ekonomik tasarruf sağlanacak. Belge kaybının önüne geçilecek. Sistem yardımıyla fazla fazla iyi bir arşive sahip olacağız. Aynı anda tıpkı belgeye yönelik rahatlıkla meslek yapılabilecek. İstenilen belgeye anında ulaşabilecek. 1 Marttan önceki evraklar da taranarak, elektronik arşivdeki yerini alacak. Ayrıca, AK Parti üyelerine ait bütün bilgiler de burada saklanabilecek."

Erdem, AKBELGE'nin diğer modüllerle de zenginleştirilerek e-devlet naklinin en mükemmelini yapacaklarını anlatım etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar