AK Milletvekili Sabancı da Meclis Genel Kurulu'nda başörtüsüyle konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda sekizinci tur görüşmeleri başladı.

Google Haberlere Abone ol
AK Milletvekili Sabancı da Meclis Genel Kurulu'nda başörtüsüyle konuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda sekizinci tur görüşmeleri başladı. Ekonomi Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı bütçe ve kesin hesapları ele alınıyor.

    AK Parti Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik'in ardından TBMM'ye başörtüsüyle gelen 4 AK Parti'liden Konya Milletvekili Gülay Samancı da 2014 yılı bütçe görüşmeleri kapsamında Genel Kurul'da bir konuşma yaptı.

    2014 yılı bütçesi üzerine Kalkınma Bakanlığı'na bağlı KOP Bölge Kalkınma İdaresi hakkında grubu adına söz alan Samancı, hükümetin bölgeler arası gelişmişlik farklarının azaltılmasını, bölgesel ve yerel kalkınmanın hızlandırılması politikasını hem kalkınma çabaların hem de ülke genelinde sosyal refah hedefin odağına yerleştirdiğini kaydetti.

    Samancı, "Hazırlanmakta olan eylem planı, bölgenin ciddi bir kuraklık ve su yetersizliği sorunu olmasının yanı sıra iklim değişikliği kaynaklı ciddi sıkıntılarla mücadele etmek durumunda kalmasın nedeniyle çevreci ve dönüşüm sağlayan bir kalkınma anlayışını yansıtacaktır. Bu anlayış çerçevesinde arazi toplulaştırması, tarımsal alt yapı ve üst yapı çalışmaları ile birlikte sürdürebilir kırsal kalkınma, kırsalı da dikkate alan yenilikçi kentleşme, akıllı şehir perspektifleri, yenilenebilir enerji ve demir yolları temelinde hızlı ve güvenli ulaşım alt yapısı da KOP Eylem Planı'nın odağında yer alacaktır. Hazırlanmakta olan KOP Eylem Planı bütçesinde sağlanacak ilave kaynaklarımızdan bağımsız olarak KOP Kalkınma İdaresi'nin 2014 yılı bütçesi 88 milyon 694 bin lira olarak belirlenmiştir." dedi. CİHAN

Yorumlar