AGD Başkanı Turhan: Roma’nın, Mısır’ın fethini de Milli Görüş sağlayacak

Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD), Ankara Kızılcahamam’da düzenlediği 'Şube Başkanları Toplantısı' Başkanı Salih Turhan’ın konuşması ile son buldu.

Google Haberlere Abone ol
AGD Başkanı Turhan: Roma’nın, Mısır’ın fethini de Milli Görüş sağlayacak

Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD), Ankara Kızılcahamam’da düzenlediği 'Şube Başkanları Toplantısı' Başkanı Salih Turhan’ın konuşması ile son buldu. Turhan, şube başkanlarına çalışmalarını hızlandırmaları ve dağıttıkları bildirideki görevlere harfiyyen uymaları talimatını verdi.

Türkiye’nin son fethini, rahmetli Necmettin Erbakan’ın, Kıbrıs’ı fethederek gerçekleştirdiğini belirten Turhan, “Roma’nın, Mısır’ın fethini de Milli Görüş olarak biz sağlayacağız. 40 yıllık süre içinde tarihe figüran olmamış bir teşkilatız. Biz çalışmalarımızda, akıntılara karşı olan bir teşkilatız. Buradaki emanetleri kardeşlerimize ulaştırın. Türkiye, Mısır ve Filistin’deki kurtuluşumuz Milli Görüş sayesinde olacaktır.” dedi.

Turhan, kürsüden toplantıya katılan Mısır’ın eski meclis başkanı, İhvan Hareketi Milletvekili Atil Raşit’i de selamladı. Raşit’i, Milli Görüş’ün Mısır'daki temsilcisi olarak tanıtan AGD Genel Başkanı Turhan, konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a da “Kardeşliğin ne olduğunu, mücadelenin ne olduğunu, oralara gidip laiklik tavsiye edenlere değil. Bize gelerek gösterdiler.” sözleriyle eleştiri getirdi.

“MISIR’DA OLAN, 28 ŞUBAT DÖNEMİNİN AYNISIDIR”

İhvan-ı Müslim Milletvekili Atil Raşit de konuşmasında, Merhum Erbakan’ı “O, toplumun her alanında mücahit idi.” sözleri ile övdü. Mısır’da gerçekleştirilen darbeyi de değerlendiren Raşit, onların mücadelesi hak ve batıl mücadelesidir. Yusuf Aleyhiselam hapse atıldı. Necmettin Erbakan da hapse atıldı. Şimdi de Muhammed Mursi hapiste. Bu, aynı silsilenin devamıdır. Zalimler o dönemin zalimleridir. Esad, Suriye’de yapıyor. Olan nedir? Yapmamız gereken nedir? Mısır'da olan, Türkiye'deki 28 Şubat döneminin aynısıdır.” yorumunu yaptı.

“MISIR, HALKINA SAHİP ÇIKMAK İÇİN AYAKLANDI”

Mısır’ın, kendi halkında sahip çıkmak için ayaklandığını da kaydeden Atil Raşit, “Askeri darbe oldu, bunlara sessiz kaldık mı? Bu meselede sessiz kalmadık. Mısır’ın 5 bin insanı öldü, 10 binden fazla yaralı var ve 20 bin kişi tutuklandı. Bunlar bizi durdurmayacaktır. Özgürlük ağacı şehadet kanları ile beslenmelidir. Mısır’ın, Suriye ve Afganistan’a dönmesini istemiyoruz. Cennet karşılıksız değildir. Onlarla beraber, ordu var, yargı var, medya var ama biz biliyoruz ki bizimle birlikte de Allah vardır.” dedi.

“ALLAH’TAN ÜMİDİMİZİ KESMİŞ DEĞİLİZ”

Mısır'da zor şartlar altında bulunduklarını da ifade eden Raşit, şöyle devam etti: “Bunlara üzülmeyin, Allah’tan ümidimizi kesmiş değiliz. Biz inanıyoruz ki Suriye’de, Mısır’da, Filistin’de zafer Müslümanların olacaktır. Biz Mısır’ın, dünyanın annesi olduğuna inanıyoruz. Türkiye’nin de kalbi olduğuna inanıyoruz.”


CİHAN

Yorumlar