Afyonlu yerel gazeteciler AK Parti'nin toplantısına alınmadı

AK Parti'nin Afyonkarahisar’da başlayan 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda bu yıl ilk kez basınla birlikte otel görevlileri, danışmanlar, korumalar ve basın mensupları için de çipli kart uygulaması getirildi. Her birisi farklı...

Google Haberlere Abone ol
Afyonlu yerel gazeteciler AK Parti'nin toplantısına alınmadı

AK Parti'nin Afyonkarahisar’da başlayan 22. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda bu yıl ilk kez basınla birlikte otel görevlileri, danışmanlar, korumalar ve basın mensupları için de çipli kart uygulaması getirildi. Her birisi farklı renklerdeki çiplerle kişilerin oteldeki konumları elektronik ortamda takip ediliyor.

BASIN YAYIN ENFORMASYON GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN VERDİĞİ KARTLAR İŞE YARAMADI

Bu arada Afyonkarahisar’da göreve yapan yerel gazete ve televizyon muhabirleri de çipli kart uygulamasından nasibini aldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gelmesinden bir saat önce kendilerine cipli kart verilen ulusal gazete ve televizyon muhabirleri güvenlik noktasından kartlarını göstererek içeriye geçti. Yerel basın mensupları da içeri girmek istedi ancak Başbakanlık korumaları ve görevliler tarafından çipli kartları olmadığı için geri çevrildi. Görevliler, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü Afyonkarahisar İl Müdürlüğü tarafından basın mensuplarına verilen kartlarla içeriye girişe izin verilmeyeceğini belirtti.

Afyonlu gazeteciler sosyal medya üzerinden uygulamaya tepki gösterdi. Basın mensupları 2 televizyon ve 12 yerel gazetenin bulunduğu Afyonkarahisar'da ‘Çipli Basın’, ‘Çipsiz Basın’ denilerek kendilerinin yok sayıldığına dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar