'Adli Kolluk Yönetmeliği'ndeki yeni düzenlemenin adı darbedir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yolsuzluk soruşturmasına ilişkin "Sadece 4 bakanın değil, Başbakan'ın da istifa etmesi gerekiyor.

Google Haberlere Abone ol
'Adli Kolluk Yönetmeliği'ndeki yeni düzenlemenin adı darbedir'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yolsuzluk soruşturmasına ilişkin "Sadece 4 bakanın değil, Başbakan'ın da istifa etmesi gerekiyor. Soruşturmanın açığa çıkarılması için bu şart. Ayrıca Adli Kolluk Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikle yani yasaya darbe yapılmıştır." dedi.

CHP Milletvekili Ağbaba, içinde 3 bakanın oğlunun da yer aldığı yolsuzluk soruşturması sonrasında hükümetin takındığı tavrı eleştirdi. Operasyonun ardından polis müdürlerinin görevden alındığını, soruşturmaya yeni savcılar atandığını anımsatan Ağbaba, son olarak İçişleri Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nca ‘Adli Kolluk Yönetmeliği’nde yapılan değişikliğe göre emniyet ve jandarma görevlilerinin, adli olaylarda amirlerine bilgi verme zorunluluğu getirildiğini ifade etti.

Yönetmelikle birlikte tüm yapılanların darbe olduğunu vurgulayan Ağbaba, şöyle devam etti: “Yeni düzenlemenin adı darbedir. Yasayla da darbe yapılabiliyor. İlk darbe 7 Şubat sürecinde yapılmıştı. Sorgulanmak istenen MİT Müsteşarı'nın ifadesinin alınması engellenmişti. İddiaların araştırılması yerine operasyonu yapanlara müdahale ediliyor. Soruşturmayla ilgili Başbakan CHP’yi suçluyor. CHP kendi içinde böyle şeyleri barındırmamıştır, barındırmaz. AKP’ye de tavsiyemiz kendi içindeki pislikleri temizlesin. Ucu nereye gidiyorsa gitsin, Başbakan'a dahi gitse temizlensin.”

Yolsuzluk iddialarıyla ilgili sadece 4 bakanın değil hükümetin istifa etmesi gerektiğinin altını çizen Ağbaba, “Başından beri operasyonu yapan emniyet amirleri görevden alındı. Maalesef operasyonun başından beri polisler ve hukuk görevlileriyle uğraşılıyor. Dün kahraman denilen polis, bugün sürülüyor. Anormal bir tepki gösteriliyor. Bu demokratik ülkelerde olabilecek bir şey değil. Aslında, hükümetin istifa etmesi gerekiyor. Sadece 4 bakanın değil, Başbakan'ın da istifa etmesi geriyor. Soruşturmanın açığa çıkarılması için bu gerekiyor” ifadelerini kullandı.
CİHAN

Yorumlar