Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya gözyaşlarına hakim olamadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Manisa Soma’daki maden kazası nedeniyle komisyon toplantısı sırasında ağladı. İyimaya, yaptığı konuşmada, “Onlar vatan şehitleridir. Ekonomi vatanımızın...

Google Haberlere Abone ol
Adalet Komisyonu Başkanı İyimaya gözyaşlarına hakim olamadı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Manisa Soma’daki maden kazası nedeniyle komisyon toplantısı sırasında ağladı. İyimaya, yaptığı konuşmada, “Onlar vatan şehitleridir. Ekonomi vatanımızın aziz şehitleri. Bu mukaddes ibareyi telaffuz etmek hiçbir şekilde bizi sorumluluktan kurtarmıyor.” ifadelerini kullandı.

İyimaya, "Müselsel kazalara karşı önleyici ve denetleyici ortak aklı henüz oluşturamamış hepimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin ve evveliyatla işverenler dahil sistem dinamiklerinin vahim kusurlarına atıfta bulunmaya mecburuz." dedi.

Adalet Komisyonu, Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı görüşmek üzere toplandı. Komisyonun açılış konuşmasına yapan Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, konuşmaların ardından toplantıyı iptal edeceğini söyledi. Gözleri dolu bir şekilde konuşmaya başlayan İyimaya, şunları ifade etti:

“Aziz arkadaşlar, toprağın derinliklerinde ekmek parası için alın teri döküyorlardı. Maden, kazma ve ciğerlerine akan tozlu hava yaşam gerçekleriydi. Ani bir patlama ve galerileri saran karbon bulutları ömür saniyelerini durduran giyotine dönüşmüştü. Bugün milletin vicdanına, her birimizin yüreğine yakıcı bir ateş düştü. Güneşin dahi ışıtamadığı donuk bir karanlıkta milli bir yastayız. Onlar vatan şehitleridir. Ekonomi vatanımızın aziz şehitleri. Bu mukaddes ibareyi telaffuz etmek hiçbir şekilde bizi sorumluluktan kurtarmıyor. Müselsel kazalara karşı önleyici ve denetleyici ortak aklı henüz oluşturamamış hepimizin, kültürümüzün, medeniyetimizin ve evveliyatla işverenler dahil sistem dinamiklerinin vahim kusurlarına atıfta bulunmaya mecburuz. TBMM Adalet Komisyonu olarak şehitlerimizin çileli ailelerinin, işçi dostlarının, aziz milletimizin ve Türkiyemizin başı sağ olsun diyor, şehitlere Cenab-ı Hak'tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize sabırlar temenni ediyoruz. Mahsur kalan işçilerimize kurtuluş dualarında bulunuyoruz.”

İyimaya, konuşmasının ardından komisyonda bulunan parti temsilcilerine söz verdi. Parti temsilcileri konuşurken İyimaya göz yaşlarına hakim olamadı ve ağlamaya başladı.

CİHAN

Yorumlar