ABD'den Türkiye'ye 'Suriye' cevabı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden 'Suriye' izahatsı.

Google Haberlere Abone ol
ABD'den Türkiye'ye 'Suriye' cevabı

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, "Suriye rejimiyle müzakere etmek zorundayız" diyen ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin sözlerine gelen tepkiler üstüne Twitter'dan bir izahat yayımladı.

ABD Büyükelçiliği'nin resmi Twitter hesabından atılan tweet'lerde şöyle denildi:

"ABD hükümeti tutarlı bir idare sergilemiştir. Suriye’deki krizin tek çözümü, Cenevre prensiplerine müsait bir siyasal uzlaşmadır. Ve siyasal bir çözüme ulaşma, rejimin temsilcileriyle bir noktada müzakereyi gerektirecektir."

"ABD’nin pozisyonu nettir ve değişmemiştir" denilen izahatda ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jen Psaki'nin, "Suriye’de Esed için bir istikbal yoktur. Binlerce insanını öldüren birinin, ülkenin geleceğinde rol alma meşruiyeti yoktur" şeklindeki sözlerine yer verildi.

KERRY NE DEMİŞTİ

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Esed rejimiyle "eninde sonunda müzakere etmek durumunda olduklarını" söylemişti.
      
Kerry'nin "Esed'in gelip bunu yapması (müzakerelere girmesi) için uğraşıyoruz ve bunun olması için de onun üstünde muhtelif türlerden artan baskı oluşturmak gerekebilir. Bu baskıyı meydana getirmeye destekçi olabilecek adımları kıymetlendirmekte olduğumuzu bireylere aşırı net anlatım ettik" şeklindeki sözleri ABD'nin Suriye politikasında değişiklik halinde algılanmış ve Türkiye dahil oldukça çok ülkenin katı tepkisini çekmişti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar