'8 Haziran'da herkese göstereceğiz'

CHP Genel Başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
'8 Haziran'da herkese göstereceğiz'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları;

- CHP'de değişim sürecek, mücadelemiz demokrasi mücadelesidir.

- Dolar fırladı, zararı iktidar değil kamu ödeyecek. 91 milyar dolar ile iki GAP projesi yapılırdı. Hiçbir muallim tayin etme beklemezdi. 58 bin 500 mektep yapılırdı. 200 yataklık 2025 adet hastane yapılırdı. Sağlıkta devrim yaptık diyorlardı Şanlıurfa'da bir odada 9 şahıs yatıyor. Kendi şahsi hırslarıyla devinim ediyorlar. Akıl tutulması yaşıyorlar. Kendi menfaatlerini yurt çıkarlarından üstün tutuyorlar. Seni Cumhurbaşkanlığı'na kargaşa çıkart diye o koltuğa oturmadı bu millet.

YABANCILARA TÜRKİYE'DE İŞ BULACAK

-6 milyon 200 bin şahıs işsiz, son iki ayda 1 milyon 200 bin şahıs işsiz kaldı. Kardeşim, oğlum işsiz mi diyorsun. Yerim ve adresim belli. Her 5 insandan birisi işsiz. Ne Almanya'da ne Amerika'da bu kadar işsiz var. AKP işsizliği çözmek için bir şey yapıyor mu? TBMM'ye yasa teklifi getirdiler. Yabancılara Türkiye'de iş bulacağız. Ya sen kendi gencine iş bulamıyorsun. Bu hükümette us tutulması var. Bu hükemette us yoktur akıl. 6 milyon gencimiz işsiz. Suriyeliler dış bir de 2 milyon Suriyeli var.

BU ÜLKE BABANIZIN ÇİFTLİĞİ DEĞİL

- Türkiye'yi babalarının çiftliği sanıyorlar. Mustafa Kemal Atatürk'ün ülkesi kimsenin babasının çiftliği olamaz. Türkiye'yi kendi çiftliği benzeri yönetiyorlar.

8 HAZİRAN'DA ÜLKE NASIL YÖNETİLİR GÖSTERECEĞİZ

- Bankalara, krediye borcu bulunan vatandaşlarıma sesleniyor. CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu borcu kapatması namusunun borcudur. 8 Haziran'da bir yurt nasıl yönetilir bunu herkese göstereceğiz. Kararlıyız. Her yurttaşa eşit mesafede durularak nasıl yönetilir görecekler. Borç batağında mısın. Ben seni o bataklıktan 3 yılda kurtaracağım. Hiç endişen olmasın.

BUNLARDA DİN, İMAN, KİTAP YOK

- Bunlar us tutulması yaşıyor. Bunlar da din, iman, kitap yok. Eğer adalet arıyorsan Cumhuriyet Halk Partisi'ne geleceksin. Türkiye tarihin hiç bir devrinde dört ülkede tıpkı anda büyükelçimizin bulunmadığı süre yoktu. Şimdi var. 

SÖZÜMÜ TUTMAZSAM İSTİFA EDECEĞİM

- Dini bayramlar birer aylık ikramiye, 2015 yılı için bütün emekli yurttaşlarımız için Ramazan Bayramı birinci günü, Kurban Bayramı birinci günü bankadaki hesaplarına yatacağını temin edeceğimi, iktidarın emekli aylığı için söylenen karanlık sözleri takip edeceğimi dört maddelik taahhütname ile onaylattım. Bu sözümü başbakan olur ve tutmazsam başbakanlıktan ve umumi başkanlıktan hemen istifa edeceğim.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar