7 Askere tutuklama geldi

''Selam Tevhid'' soruşturmasında usulsüzlük yapıldığı ve MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili 7 muvazzaf asker “hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs ve gizli belgeleri casusluk için temin etmek” suçlarından tutuklandı.

Google Haberlere Abone ol
7 Askere tutuklama geldi
 Kamuoyunda ''Selam Tevhid'' olarak bilinen ''Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü' adlı soruşturmada, usulsüzlük yapıldığı ve MİT’e ait TIR’ların durdurulmasıyla ilgili aralarında yarbay, binbaşı yüzbaşı rütbesindeki askerlerin yanı sıra 3 erinde bulunduğu 10 asker gözaltı alınmıştı. Savcılık sorguları tamamlanan askerler sabah saatlerinde mahkemeye sevk edilmişti.

Nöbetçi İstanbul 2. Sulha Hakimliğince sorgulana askerlerden 7’si tutuklandı. Hakimlik 3 erin ise serbest bırakılmasına karar verdi. Tutuklanan 7 şüphelinin kriminal incelemeden haberdar olmadıklarına ilişkin beyanlarının inandırıcılıktan uzak olduğu ifade edilen hakimlik kararında, bir kısım şüphelinin savcılıkta verdiği ifadelerle çelişkiler olduğu vurguladı.
Hakimlik 7 muvazzaf askerin "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal ve askeri casusluk amacıyla temin etme ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme” suçlarından tutuklanmalarına karar verdi.
Tutuklanan 7 asker Hasdal Askeri cezaevine gönderildi.

Yorumlar