4 eski bakan hakkındaki iddialar, tek bir Soruşturma Komisyonu'nda araştırılacak

CHP'nin her eski bakana ayrı bir Meclis Soruşturma Komisyonu kurulması için verdiği önergelerin tamamı, AK Parti'nin oylarıyla reddedildi. Son olarak İçişleri eski bakanı Muammer Güler hakkında yapılan gizli oylamada toplam 404 oy kullanıldı....

Google Haberlere Abone ol
4 eski bakan hakkındaki iddialar, tek bir Soruşturma Komisyonu'nda araştırılacak

CHP'nin her eski bakana ayrı bir Meclis Soruşturma Komisyonu kurulması için verdiği önergelerin tamamı, AK Parti'nin oylarıyla reddedildi. Son olarak İçişleri eski bakanı Muammer Güler hakkında yapılan gizli oylamada toplam 404 oy kullanıldı. 143 kabul, 259 red, 1 çekimser, 1 boş oy çıktı. Yapılan görüşmeler sonucu 4 eski bakan hakkında AK Parti'nin verdiği önerge kapsamında tek bir Meclis Araştırma Komisyonu kurulması kararlaştırıldı.

CHP'nin (9/6) esas numaralı İçişleri eski bakanı Muammer Güler hakkındaki Meclis soruşturması önergesinin görüşülmesi de tamamlandı. Savunma için söz verilen Güler, ilişkisinin haksız menfaat, maddi menfaat ilişkisi olmadığını söyledi. Hakkındaki iddiaları reddeden Güler, bütün iddiaların komisyonda değerlendirileceğini ve gerçeklerin ortaya çıkacağını savundu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 84. birleşimi, dün saat 14.00'te yoklama yapılmaksızın müşahede ile açıldı. Birleşimi Meclis Başkanvekili Meral Akşener yönetti. Birleşim sabah saat 05.45'te kapandı. Soruşturma önergeleri kapsamındaki genel kurul çalışmaları yaklaşık 16 saat sürdü.

MHP LİDERİ BAHÇELİ BÜTÜN OYLAMALARA KATILDI

Meclis Genel Kurulu'ndaki görüşmelere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katılmazken; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli katıldı. Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin verdiği Meclis Soruşturma Komisyonu önergesinin oylamasında oy kullandı. MHP lideri Bahçeli ise AK Parti ve CHP'nin verdiği bütün önergelerde oy kullandı. Oylamaya yakın bir zamanda Genel Kurul'a gelen Bahçeli, adı okunana kadar yerinde sırasını bekledi. Adı okununca da oyunu kullandı. CİHAN

Yorumlar