'112 Acil Servis alkollü kişiyi hastaneye götürmedi' iddiası Meclis'te

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından alkollü olduğu öğrenilen bir şahsın hastaneye götürülmesi için ambulans istenmesine rağmen 112 Acil Servis...

Google Haberlere Abone ol
'112 Acil Servis alkollü kişiyi hastaneye götürmedi' iddiası Meclis'te

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından alkollü olduğu öğrenilen bir şahsın hastaneye götürülmesi için ambulans istenmesine rağmen 112 Acil Servis ekiplerinin alkollü kişiyi hastaneye götürmedikleri iddiasını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığına taşıdı.

Meclis Başkanlığına Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için soru önergesi veren Ağbaba, 26 Mayıs'ta Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri tarafından alkollü olduğu öğrenilen bir şahsın hastaneye götürülmesi için ambulans istenmesine rağmen 112 Acil Servis ekiplerinin alkollü kişiyi hastaneye götürmeyeceklerini belirttiklerinin ifade edildiğini hatırlattı.

Asayiş ekiplerinin ambulans talebinin reddedilmesinin ardından emniyet merkez telsizinden ikinci kez anons edilerek 112 Acil Servis ambulansı istendiğini, ancak 112 Acil'in ambulans göndermeyi ikinci kez reddettiğini anlatan Ağbaba, ambulans gelmeyince alkollü kişinin nöbetçi emniyet müdürünün talimatıyla resmi ekip aracıyla hastaneye götürüldüğünü, yaşanılanların ise tutanak altına alındığını belirtti.

Ağbaba, şu soruları sordu: "112 Acil Servis ambulanslarının alkollü vatandaşlara hizmet vermelerini yasaklayan bir talimatınız var mıdır? Var ise sebebi nedir?

Ambulansların alkollü ve alkolsüz hasta ayrımı yapmasının sebebi nedir?

Türkiye genelinde bugüne kadar benzer olayla karşılaşılmış mıdır? 112 Acil Servis ekipleri Türkiye’nin her yerinde aynı uygulamayı yapmakta mıdır? Hangi şehirlerde alkollü kişiler için ambulans gönderilmemektedir?

112 Acil Servis ekipleri şayet olay yerine gitmişlerse müdahale edecekleri kişiye alkol muayenesi yaptıktan sonra mı hastaneye götürmektedir? Alkol sınırını geçen vatandaşlar olay yerinde mi bırakılmaktadır?

Alkollü vatandaşa ambulans gönderilmemesi mahalle baskısının devlet kurumlarına yansıması anlamına mı gelmektedir?

Malatya’da olayın olduğu tarih ve saatte, 112 Acil Servis merkezinde kaç ambulans ve ekip bulunmaktadır?" CİHAN

Yorumlar