Meteorolojiden İstanbul için yağış uyarısı

Meteoroloji'den alınan bilgilere İstanbul ve Marmara genelinde yağış bekleniyor. Yağışla beraber sıcaklık da düşüyor

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden İstanbul için yağış uyarısı
İstanbul'a beklenen yağış geldi. Avrupa yakasında yağış başladı ancak bazı ilçelerinde etkisini göstermedi. Yağışın öğle saatlerinden sonra kuvvetlenmesi bekleniyor. Yağışla birlikte hava da serinledi. İstanbul'da sıcaklık bugün 18 derece.  Habertürk Meteoroloji Müdürü Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, yağışın önemli bir kısmı öğle saatlerinde bekleniyor. Akşam saatlerinde de etkisini sürdürebilir. Çok uzun ve kuvveli bir yağış beklenmiyor. Yağış İstanbul'a kuzeyden değil, güneybatıdan geliyor. Güney ilçeler öncelikli yağışı alıyor. 

Yapılan son değerlendirmelere göre; Yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Marmara'nın güney ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Tekirdağ, İzmir, Manisa, Kütahya, Çankırı ve Isparta çevreleri ile Burdur'un doğusu ve Antalya'nın iç kesimlerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İstanbul'un Avrupa yakası ile Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; İstanbul'un Avrupa yakası ile Tekirdağ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, taşkın, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre hava sıcaklığı batı kesimlerde 4 ila 7 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın, genellikle kuzey, güney kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

YAĞIŞ YARIN GİDİYOR

İstanbul'da yağışın yarın etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor. Sıcaklıklar 1-2 derece artacak. Haftanın en serin günü bugün. Rüzgar öğle saatlerinden itibaren daha kuvvetli ve kuzeyden esmeye başlayacak. Öğleden sonra hava sıcaklığı daha da düşecek. Cuma ve cumartesi günü ise yağış beklenmiyor. Sıcaklık 23-25 dereceye çıkacak.

Yorumlar