İstanbul'a beklenen kar geldi, şehir beyaza büründü

İstanbul'da günlerdir beklenen kar yağışı gece yarısından itibaren yağmaya başladı. Gece yarısı yoğun bir şekilde yağan kar şehrin özellikle yüksek rakımlı ilçelerinde her yeri beyaza bürüdü. Sabah saatlerinde ise kar yağışı yerini bulutlu havaya bıraktı.

Google Haberlere Abone ol
İstanbul'a beklenen kar geldi, şehir beyaza büründü

Sonhaberler | Haber Merkezi 

İstanbul'da kar nihayet yağmaya başladı. Meteoroloji tarafından günler öncesinden uyarısı yapılan ve belediye ekipleri tarafından önlemi alınan kar bu gece yarısından itibaren yağmaya başladı. Şehrin özellikle yüksek kesimlerinde yoğun bir şekilde seyreden kar yağışı birçok yeri beyaza bürüdü. İstanbul'da birçok noktada kartpostallık görüntüler ortaya çıktı. 

İSKİ'DEN DON UYARISI

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (İSKİ), su sayaç ve tesisatlarının soğuk hava koşulları nedeniyle donma tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu belirterek, İstanbulluların bu konuda önlem alması gerektiğini bildirdi. 

İSKİ'den yapılan yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AKOM verilerine göre, İstanbul'un yoğun kar yağışı etkisine gireceği ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşeceğinin tahmin edildiği aktarıldı.

Bu nedenle su sayaç ve tesisatlarının, donma tehlikesiyle karşı karşıya kalabileceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Su tesisatı ve sayaçlarında donmadan kaynaklanabilecek arızaların önlenmesi için bazı tedbirlerin alınması gerekmektedir. Açıkta bulunan su boruları soğuk havayla temas etmeyecek şekilde kapatılmalı ve yalıtım malzemesiyle izole edilmelidir. Sayaçlar açıkta ise kesinlikle muhafaza altına alınmalı, etrafı talaş, saman ve benzeri soğuğu geçirmeyen malzemeler ile korunmalıdır. İstanbullulara önemle duyurulur."

İGDAŞ'TAN ZEHİRLENME UYARISI

İstanbul Gaz Dağıtım AŞ (İGDAŞ), vatandaşları karbonmonoksit (baca gazı) zehirlenmelerine karşı uyardı. İGDAŞ'tan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, İstanbul genelinde kuzey yönünden kuvvetli rüzgar ve aralıklarla fırtınanın etkili olduğu belirtilerek, rüzgarın etkisiyle oluşabilecek karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı bacalı doğalgaz cihazı kullanıcılarının dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, bacaların sızdırmazlığı ve çekişinin mutlaka kontrol ettirilmesi gerektiği aktarılarak, şunlar kaydedildi: "Ayrıca doğalgaz kullanıcılarının, kombi, soba, şofben gibi yakıcı cihazların bulunduğu mekanda yatmamaları da önem arz etmektedir. Cihazların bulunduğu mekandaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de kesinlikle kapatılmaması gerekmektedir."

Yorumlar