Viranşehir'deki çadırkente Suriyeli sığınmacılar kabul edilmeye başlandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde geçen nisan ayında yapımına başlanan 20 bin kişi kapasiteli AFAD Viranşehir Konaklama Tesisleri'ne Suriye sığınmacılar kabul edilmeye başlandı.

Google Haberlere Abone ol
Viranşehir'deki çadırkente Suriyeli sığınmacılar kabul edilmeye başlandı

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde geçen nisan ayında yapımına başlanan 20 bin kişi kapasiteli AFAD Viranşehir Konaklama Tesisleri'ne Suriye sığınmacılar kabul edilmeye başlandı. 300 ve 250 kişilik gruplardan oluşan, çoğu kadın ve çocuk olan 1090 kişilik ilk kafile, çadırkente yerleştirildi.
Viranşehir Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan, İlçe Jandarma Komutanı Tuncay Kaplan, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Vardal, Viranşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Sedat Sayılır ve İl AFAD Müdürü Mahmut Sönmez’den oluşan heyet kampı gezerek, gelen Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti.
Sığınmacı aileleri tek tek ziyaret eden Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan ailelerin ihtiyaçlarını ve sorunlarını dinledi. Kaymakam Kotan yaptığı açıklama şunları kaydetti: “AFAD Viranşehir Konaklama Tesisleri'nin yapım işine 2013’ün nisan ayında başlandı. Hızlı bir şekilde yapımı bitirdiğimiz çadırkent bir süredir misafirlerini bekliyordu. 1090 kişilik sığınmacı sayısı, yeni gelecek sığınmacılar ile artacak. 20 bin kişi kapasiteli çadırkentin dolmasını bekliyoruz. Görüştüğümüz ailelerin, ihtiyaçlarını belirlemeye çalıştık. Kayıt altına alınan Suriyeli kardeşlerimiz, daha sonra sağlık taramasından geçti. Hasta olan sığınmacılar, çadırkentteki hastanede tedavi ediliyor. Burada hazır bulunan ambulansımız var. Durumu ağır olanları ilçedeki hastaneye sevk edeceğiz. Sığınmacıların ısınmalarını sağlamak için her çadıra bir elektrikli soba koyduk. Gelen sığınmacılara 3 öğün sıcak yemek verilecek. AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde çalışıyoruz. Sığınmacı sayısının artmasını bekliyoruz. Gelen Suriyeli sığınmacılar rahat etmeleri için her türlü tedbir alınmış durumda.” şeklinde konuştu
CİHAN

Yorumlar